Nyheter / Kent Roar Nybø skal lede Gjesdalbuen i 2023
Kent Roar Nybø skal lede Gjesdalbuen i 2023

Kent Roar Nybø skal lede Gjesdalbuen i 2023

13. desember 2022

Kent Roar Nybø (35) er engasjert som ansvarlig redaktør i Gjesdalbuen ut 2023. Han skal vikariere for Eugen Hammer som fortsetter i en prosjektstilling som videoredaktør i Amedia region Rogaland.

 

Nybø er en erfaren leder, og har hatt flere redaktørroller i Amedia. Siden starten av oktober har han vært konstituert redaktør i Bodø Nu. Sist sommer avsluttet han sin redaktørgjerning i Lofot-Tidende etter tre og et halvt år som leder i avisa. Han er journalistutdannet fra Universitetet i Stavanger, og har studert mediefag ved Høgskolen i Hedmark. Nybø kommer fra Sola ved Stavanger. 

– Det har vært en veldig fin høst i Bodø. Jeg kommer til å savne gode kolleger i Bodø Nu og Lynx Publishing, men gleder meg til å flytte hjem igjen og bli en del av Gjesdalbuen. Avisen har prestert godt over tid og har en sterk posisjon i lokalmiljøet. Jeg ser frem til å bli kjent med de ansatte, sier Kent Roar Nybø.

Styreleder Sissel Ødemotland Vigre er meget tilfreds med rekrutteringen i Gjesdalbuen.

– Avisa har de siste årene opplevd en god periode med betydelig produktutvikling og opplagsvekst. Med en erfaren og dyktig leder som Kent Roar, mener jeg vi har gode muligheter til å fortsette med dette. Han er en klar og tydelig leder som har skapt resultater og satt spor etter seg i de lokalavisene han har vært. Jeg ser fram til at han er på plass, sier hun.

Kent Roar Nybø tiltrer stillingen i januar.

Eugen Hammer har i hele 2022 hatt permisjon fra redaktørjobben i Gjesdalbuen. Dette året er det Hilde Anette Ebbesvik som har vikariert for Hammer. Fra årsskiftet blir hun nyhetsredaktør i Sandnesposten.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana