Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene om Amedia og vår virksomhet. 

Ofte stilte spørsmål

Hvem står bak Amedia?

Amedia eies av Amediastiftelsen, som ble opprettet da Sparebankstiftelsen DNB i 2016 kjøpte oss fra de forrige eierne: Telenor, LO og stiftelsen Fritt Ord. Aksjene ble overført til Amediastiftelsen, som er en selveiende stiftelse uten formelle bånd til Sparebankstiftelsen DNB. Det innebærer at vi ikke har eiere som skal ha utbytte på sine investeringer, og derfor kan bruke våre overskudd på journalistikk og utvikling. 

Hvorfor må jeg betale for å se innholdet i Amedias aviser?

Amedias virksomheter i Norge har mer enn to tusen ansatte. De aller fleste av dem jobber med å gi ut våre aviser. Uten betaling fra leserne, hadde vi ikke hatt økonomi til å lønne våre medarbeidere og gi ut aviser over hele landet, til glede og nytte for lokalsamfunn. Samfunnskritisk informasjon i våre nettaviser er åpent tilgjengelig for alle uten betaling.

Hvem bestemmer innholdet i avisene?

Hver avis har en ansvarlig redaktør som på selvstendig grunnlag avgjør hvilket innhold, inkludert annonser, som skal publiseres på nett og papir. 

Redaktørens rolle er regulert gjennom Redaktørplakaten, Medieansvarsloven og Amedias utgivererklæring (ny lenke)

Innholdet i avisene er laget av avisenes egne medarbeidere, samarbeidspartnere i Amedia eller eksterne leverandører.

Hvordan kan jeg få jobb i Amedia?

Amedias selskaper rekrutterer jevnlig medarbeidere inne journalistikk, salg, utvikling, administrasjon, trykkerivirksomhet og distribusjon, for å nevne noen. Rekrutteringen gjennomføres av det enkelte selskap, og du må derfor ta kontakt direkte dit. 

På våre karrieresider kan du lese mer om hvilke jobber som finnes i Amedia og få en oversikt over hvilke stillinger som er ledige i våre selskaper.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER