Tett på det som skjer i samfunnet

Eline Larsen (28) jobber som journalist i Drammens Tidende, og stortrives i sin rolle. – Når man jobber så tett på et lokalmiljø, får man satt dagsordenen på alle mulige nivåer, sier Eline.

– Samfunnsansvaret og samfunnsoppdraget er veldig relevant i arbeidshverdagen. Vi skriver om det folk bryr seg om, hva som er aktuelt og hva som rører seg i samfunnet. Og når man jobber så tett på et lokalmiljø, får man satt dagsorden på alle mulige nivåer. Du opplever stadig at folk tar kontakt med problemer som ikke har løst seg før avisen kommer på banen, sier Eline.

 Første jobb i Drammens Tidende

28-åringen startet på fagskole etter endt videregående. Hun studerte digital markedskommunikasjon ved Høyskolen Kristiania i to år, etterfulgt av en bachelor i journalistikk ved samme skole.

I mars 2019 startet hun i Drammens Tidende. Hun jobbet i Drammens Tidende samtidig som hun studerte og hadde en annen ekstrajobb ved siden av.

Men allerede i 2017 fikk hun en prøvesmak av det å jobbe i Drammens Tidende.

– Jeg var innom Drammens Tidende en kort periode i 2017 som tilkallingsvikar. På den tiden hadde jeg nesten nettopp startet på studiet, samt at jeg hadde praksis i vente. Jeg følte meg nok ikke helt klar. Jeg var usikker og følte jeg kunne for lite. Det ble med den ene vakta, sier hun.

Interessen var imidlertid vekket. Det virket utrolig spennende å jobbe i lokalavis.

Tilbake som tilkallingsvikar

– I 2019 tok jeg kontakt med Drammens Tidende igjen, og sa at jeg gjerne ville prøve meg som tilkallingsvikar på nytt dersom det var mulig. Et par uker senere hadde jeg min første vakt, og med det ballet det bare på seg, til stor glede for meg. Allerede innen året var omme, hadde jeg fått mitt første vikariat. forteller Eline.

Etter tre ulike vikariater innen journalistikken ble det ansettelse til slutt i 2021.

– Jeg hadde til sammen tre forskjellige vikariater før jeg ble fast ansatt i mars 2021. Sjefene fortalte meg den store nyheten over skjerm da det var korona. Det er et øyeblikk jeg ikke kommer til å glemme. Det kom noen tårer, haha, innrømmer hun.

Og med det var karrieren ordentlig i gang. Hun trives svært så godt i yrket som journalist.

–  Å beskrive jobben i Drammens Tidende er lett. Det er morsomt, lærerikt, spennende, utviklende og ikke minst givende. Jeg trives veldig, veldig godt, sier Eline.

Fin læringskurve

– Det er veldig, veldig gøy å jobbe som journalist i DT. Jeg lærer utrolig mye hver dag. På mine tre år i avisen har jeg vokst veldig mye. Det er ikke skummelt å ta på seg en oppgave man ikke er så trygg på, da man har god støtte og hjelp fra kollegaer og sjefer. Hverdagen er også veldig variert, noe som er gøy. Hverdagen kan vies til saker som handler om alt fra underholdning, næringsliv, bolig til det å lage videoer, fortsetter hun.

Om samarbeidet og samholdet har hun følgende å melde:

– Bra! Jeg gleder meg alltid til å gå på jobb. Hverdagen består av jobbing, men også mye latter. Jeg har det gøy hver dag, og jeg har fått noen av mine nærmeste venner gjennom jobben. Vi hjelper hverandre. Jeg vet godt at jeg ikke er ferdig utlært som journalist, så jeg tar til meg all kunnskap jeg kan få. Og det er lett når man jobber med så gode og dyktige folk som det jeg gjør. 

Når hun blir bedt om å trekke frem det som er spesielt positivt med å jobbe i et så stort konsern som Amedia, blir responsen som følgende.

– Det er positivt at man har så mange å samarbeide med, avslutter hun.

Les mer om hvordan det er å jobbe som journalist i Amedia her.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER