Jobb hos oss / Jeg liker å ha en jobb som betyr noe

Jeg liker å ha en jobb som betyr noe

– Jeg liker å ha en jobb som betyr noe for alle leserne rundt omkring i lokalsamfunnene. Avisene våre bidrar til å gjøre hverdagen litt bedre, både med å opplyse, avdekke og underholde, sier innholdsutvikleren Inger Boldvik (36) hos Amedia.

Inger Boldvik var hos Drammens Tidende allerede i 9. klasse, og hun var tidlig fast bestemt på at hun skulle jobbe som journalist. Allerede på barneskolen var hun i gang med skoleavis. Deretter ble det arbeidsuke i lokalavisen i hjembyen.

Visste tidlig hva hun ville

– Jeg begynte i ungdomsredaksjonen i Drammens Tidende den høsten jeg begynte på videregående. Jeg hadde lyst til å frilanse for nyhetsredaksjonen også. Besteforeldrene mine oppmuntret meg, og sa jeg kunne skrive i søknaden at mormor kunne kjøre meg rundt. Så sånn begynte jeg som 16-åring, med mormor og mamma som sjåfører fram til jeg fikk «lappen». Jeg jobbet som frilanser for DT gjennom videregående og journalistutdanningen. Fikk praksis og sommervikariater i DT. Så ble jeg tilbudt årsvikariat i 2007 og fast jobb i 2009, forteller Inger Boldvik.

Rett etter videregående skole ble det journalistutdanning på Høgskolen i Oslo for henne.
Totalt ble det etter hvert 14 år i fulltid hos Drammens Tidende – og det i ulike posisjoner med ulike arbeidsoppgaver.

– Årene i Drammens Tidende var helt fantastiske. Jeg fikk hele tiden nye oppgaver, rakk aldri å kjede meg eller tenke at jeg trengte å bytte jobb for å få nye utfordringer. I løpet av de 14 årene på fulltid fikk jeg blant annet ha ansvaret for journalistikken i en kommune, samt være krimjournalist og blålysjeger. Jeg fikk brekke papiravisa og være videoreporter. Jeg har ledet ukeavisen DT Drammen. Jeg var både frontsjef og nyhetsleder for Drammens Tidende. De siste årene var jeg prosjektleder for flere serier og nysatsinger, blant annet næringslivssatsingen DT24, sier hun.

Valgte å satse på jobb i Oslo

Boldvik så for seg at hun skulle bli værende i avisa i Drammen. Men slik ble det ikke.

– Jeg har aldri forstått de som kun ønsker å jobbe i riksaviser. Jeg mener at det er i lokalavisene den aller viktigste jobben gjøres. Det er der du kommer tettest på folkene og konsekvensene for lokalmiljøet. Jeg hadde lenge sett opp til jobben som gjøres på innholdsutvikling og tenkt at det hadde vært gøy. Men med små barn så jeg på det som urealistisk å bytte til en jobb i Oslo.
Da det ble en ledig stilling i 2020, ble jeg likevel fristet, forteller hun.

Og da ble det innholdsutvikling. For Amedia. I hovedstaden.

– Med fleksibiliteten vi i dag har med hjemmekontor, går det veldig fint å kombinere med familielivet. Jeg syns det var et enormt vanskelig valg å ta, å forlate en jobb jeg elsket så høyt. Jeg hadde vokst opp i Drammens Tidende, det var som familien min. Heldigvis turte jeg å ta steget, for det viste seg at jeg elsket å jobbe hos Amedia Innholdsutvikling også, sier Inger Boldvik.

Slik beskriver hun hvordan det er å jobbe i Amedia.

De beste folkene

– Det aller beste med å jobbe i Amedia er alle de fine og flinke folkene jeg jobber sammen med, både i Amedia Utvikling og i alle avisene. Det er så mye kompetanse rundt omkring i avisene. Det er helt rått å oppleve at vi som konsern kan bidra til at kompetansen deles i Amedia-familien og bidrar til å dra alle framover.

Som innholdsutvikler har Inger Boldvik det som «plommen i egget».

– Det er den aller morsomste jobben jeg har hatt. Det er veldig motiverende å jobbe med så flinke folk. Samarbeidet og samholdet på avdelingen er enormt bra.  Ingen dager er like, og jeg liker veldig godt kombinasjonen av å jobbe med litt nerdete analyse og å samarbeide med redaktørene og folka i avisene for å utvikle enda bedre lokalaviser, sier hun. 

Og slik beskriver hun samspillet på arbeidsplassen sin.

Venner fra hele landet

– Det fine med å være så mange aviser i Amedia er at ingen trenger å finne opp alle hjulene på nytt. Vi kan lære av både suksesser og feil. Flere kan gjøre det som fungerer, og andre slipper å gjenta det som ikke fungerer. Jeg opplever at alle vil hverandre vel og at ingen spørsmål er dumme. Det er alltid noen å spørre i en annen avis, også hvis du er alene på vakt i en liten avis. Jeg har fått skikkelig gode venner fra aviser på andre kanter av landet, sier hun.

Når hun blir spurt om å trekke frem det som er ekstra spesielt ved å jobbe i Amedia, sier hun følgende.

– Den aller største fordelen med å jobbe i Amedia er alle mulighetene du får på kryss og tvers av konsernet. Begynner du å jobbe i en lokalavis, viser engasjement og gjør en god jobb, lærer du enormt mye. Da har du mange muligheter til videre utvikling, både innad i avisen og andre steder i konsernet.

Har du lyst til å vite enda mer om hverdagen som journalist i Amedia? Les mer her

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana