Jobb hos oss / Internship i et samfunnsviktig konsern

Internship i et samfunnsviktig konsern

Elena Hinsværk (22), som opprinnelig er fra Melhus, en mindre bygd rett utenfor Trondheim, flyttet til Oslo sommeren 2020 for å begynne bacheloren sin ved Handelshøyskolen BI. Gjennom studieløpet sitt endte hun opp i et internship i Amedias HR-avdeling. 

Alltid interessert seg for mennesker

 - Jeg har alltid interessert meg for mennesker, og gjennom ulike erfaringer og i møte med andre fant jeg ut at jeg ville inn på business siden av dette. Etter et friår som pleieassistent flyttet jeg til Oslo for å studere Organisasjonspsykologi, HR og Ledelse ved BI. Gjennom ulike kurs har interessen for HR vokst enda mer, og jeg synes det er utrolig interessant med eksempelvis hvordan man kan jobbe for å øke motivasjon og jobbtilfredshet.  

Veien inn til Amedia

 Ved hennes studie har man mulighet for å velge mellom valgkurs, utveksling eller internship, og da tiden kom for å velge var Elena klar på hva hun ville.

- Allerede før jeg begynte studieløpet visste jeg at jeg ønsket å ha internship som del av utdanningen. I søkeprosessen kom jeg over Amedias stillingsannonse, og må innrømme at jeg kjente lite til de fra før av. Arbeidsoppgavene var listet som brede innen HR-faget, jeg kjente til det journalistiske perspektivet gjennom medier og kommunikasjon på videregående. I møte med mine kommende kolleger i intervju, utforsking av nettsiden deres og sosiale medier fikk jeg et godt inntrykk av konsernet. Interessen i meg ble dermed vekket, og har ikke sett meg tilbake siden.

Et lærerikt internship

- I stillingen som HR-Intern har jeg fått vært med på mange ulike oppgaver og prosjekter. For å ramse opp noe har jeg vært med i rekrutteringsprosessen fra start til slutt, hjulpet ledere i Amedias selskaper med råd og publisering av stillingsannonser, samt annonsering i sosiale medier. Jeg har planlagt og gjennomført deltakelse på Karrieredager ved NTNU, Handelshøyskolen BI ved både campus Oslo og Bergen. Med masse teori fra utdanningen har internshipet hjulpet meg å knytte dette opp mot praktiske oppgaver, og samtidig fått et bedre innblikk i hva jeg kan godt, og hva jeg trengte mer læring på. 

Elena har også satt stor pris på gode kolleger.

- I HR-avdelingen har jeg lært masse fra mine kunnskapsrike kolleger. De har vært så positive og hjelpsomme, og det er merkbart at de ønsker virkelig det beste både ovenfor meg som intern, men også hverandre. 

Samfunnsoppdraget gir et sterkt samhold på tvers av landet

- I møte og samtale med ansatte i mange av konsernets selskaper, fra ulike steder i landet, har jeg sett en fellesnevner om at alle er utrolig imøtekommende og jobber mot felles mål. Journalister, utviklere, annonseselgere og andre ser fortsatt betydningen av mine arbeidsoppgaver innen HR, og stiller seg positive til å bidra med ulike prosjekter i mitt fagområdet. Jeg har bygd relasjoner med kolleger jeg til og med aldri har møtt, og jobber fra ulike steder i landet. Samtidig opplever jeg hvordan alle, uansett fag, ser hvor viktig jobben de gjør er for samfunnsoppdraget, noe jeg er stolt av å ha vært del av.

Etter endt internship fikk Elena muligheten til å fortsette i Amedia som HR-assistent på deltid, noe hun gledelig takket ja til. 

Er du nysgjerrig på karrieremulighetene i Amedia? Les mer her

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana