systemarkitekt

Intervju med en av våre utviklere

Systemutvikler Per Kristian Ingebrigtsen (35) i Amedia Utvikling setter stor pris på mangfoldet av kunnskap, fagkompetanse og utfordringer som finnes i selskapet.

Per Kristian jobber som systemutvikler på teknisk infrastruktur og innholdsplattform i Amedia Utvikling. Han stortrives med varierte arbeidsoppgaver.

– Det er veldig moro, og noe jeg er glad for å ha mulighet til. Det at folk har ulik bakgrunn og kompetanse, gir dem også ulike måter å tenke og se verden på. Vi får belyst flere sider av problemstillingene vi jobber med, sier Per Kristian.

Lærer fortsatt noe nytt hver dag

Systemutvikleren er utdannet innen astronomi og computational science fra Universitetet i Oslo (UIO). Læringsprosessen har imidlertid fortsatt etter den formelle utdanningen. Det å jobbe i Amedia Utvikling er veldig læringsrikt, sier Per Kristian.

– Det er en erfaren og svært dyktig gjeng som jeg lærer noe nytt fra nærmest på daglig basis, selv etter å ha vært i jobben i noen år. Tonen er uformell og latteren sitter løst – vi har det ganske moro på jobb, fortsetter han.

Per Kristian er glad for at han startet i konsernet etter flere års studier på UiO.

– Jeg var fersk ut fra universitetet, og jeg hadde sansen for programmering og likte de tekniske utfordringene rundt digitale innholdsløsninger. Jeg gikk ut i arbeidsmarkedet med dette som et utgangspunkt. Jeg fikk jobb som CMS/backend-utvikler i 2011 i konsernet som dengang het Edda Media, og da vi ble til Amedia ett års tid senere, likte jeg allerede folkene og jobben så godt at jeg ble med videre, forteller han.

Per Kristian føler at han raskt fikk ansvar, noe som gjorde jobben enda mer spennende og utfordrende.

Mye tillit

– Jeg ble vist en høy grad av tillit og fikk raskt mulighet til å være med på å påvirke beslutningene som ble tatt. Høy grad av frihet til å velge teknologi og verktøy betyr også at læringskurven er så bratt som man selv ønsker den. Etter ni år i jobben lærer jeg fortsatt masse nytt hver uke, sier Per Kristian

Det å kombinere jobb og fritid er heller ikke noe problem. Også den delen er Per Kristian veldig godt fornøyd med.

– Det lar seg kombinere veldig fint. Det er en gjennomgående bevisst holdning i organisasjonen rundt at folk har et liv også utenom jobb, og jeg personlig har alltid opplevd viljen til fleksibilitet som svært høy, fortsetter Per Kristian.

Da vi ber han om å fortelle litt om sin typiske arbeidsdag, kommer han med følgende beskrivelser:

– Det mest typiske ved min arbeidsdag er at det ikke finnes noen typisk arbeidsdag. Det er det som gjør jobben spennende. Hver dag bringer noe nytt. De fleste dager starter kanskje på samme måte – med en kaffekopp og en kort runde rundt bordet, så alle i teamet vet hva de andre planlegger å bruke dagen på. Men derfra og ut kan det meste skje, sier han.

Miljøet liker å spille litt faglig ball – og det kan ende i de mest overraskende retninger.

– Vi går aldri av veien for en adhoc-prat eller faglig sparringsrunde, selv om det ikke er direkte relatert til oppgavene hver enkelt har liggende foran seg. Det tar oss ofte i uventede retninger i dagens løp. Vi liker å spille ball oss imellom for å lære av hverandre og gjøre hverandre bedre. I Amedia Utvikling skyr vi ikke nye utfordringer! Det er mye god læring i det uventede – og læring er gøy, avslutter Per Kristian.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana