Firda

Grunnlagt: 1918

Firda

Kontakt

Telefon 57 83 33 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansvarlig redaktør/daglig leder
Kai Aage Pedersen

Besøksadresse

Firdavegen 12

Postadresse

Firdavegen 12
6800 Førde

Henvendelse abonnement

Telefon 32277032
E-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjemmeside

Dekningsområde

Førde, Jølster, Gaular, Naustdal, Hyllestad, Gulen, Solund, Askvoll, Fjaler, Gloppen, Høyanger og Flora

Om avisa

Firda ble etablert i 1918, med «bygdas fremste menn» som eiere. Vedtektene fastslo at avisa ikke skal «indta noget standpunkt i politiske spørsmaal». De første etterkrigsår var svært krevende. Veksten skjøt fart på 1960-tallet, etter at Førde var utpekt som framtidig vekstsenter.

Formålsparagraf

Medieverksemd, herunder utgjeving av Firda på ulike innhaldsplattformer, å drive trykkeri-verksemd og det som står i samband med dette. Firda skal vere ei frittståande og politisk uavhengig avis. Grunnsynet byggjer på eit liberalt, verdikonservativt og menneskeleg grunnsyn. Den redaksjonelle leiinga og medarbeidarane har som oppgåve å publisere redaksjonelt innhald som gir lesarane sakleg, kritisk og sann orientering med hovudvekt på det som går føre seg i Sogn og Fjordane. Firda skal på leiarplass påverke utviklinga i samfunnet og distriktet i positiv lei. Det redaksjonelle arbeidet skal elles bygge på Vær varsamplakaten, Redaktørplakaten og Firda sine eigne etiske retningslinjer. Firda skal redigerast på nynorsk. Selskapet kan ved innskot av kapital og aksjeteikning delta i anna verksemd.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER