Nyheter / Jannicke Engan ny konsernsjef i Tun Media
Jannicke Engan ny konsernsjef i Tun Media
Jannicke Engan er ansatt som konsernsjef i Tun Media. Foto: Ihne Pedersen / Amedia

Jannicke Engan ny konsernsjef i Tun Media

10. oktober 2022

Jannicke Engan (52) er ansatt som ny konsernsjef i Tun Media.

Jannicke Engan er ansatt som konsernsjef i Tun Media, Norges ledende utgiver av aviser og tidsskrifter for landbruket og distriktene. Hun blir samtidig administrerende direktør i Nationen AS.

Engan  kommer fra stillingen som leder for visuell avdeling i Dagens Næringsliv. 

Hun har i tillegg ledererfaring fra rollen som daglig leder i Monster Entertainment og regionredaktør i NRKs distriktsdivisjon. 

– Å få tilliten og muligheten til å bidra til å bygge et enda sterkere Tun Media for framtiden, sammen med alle medarbeiderne er så inspirerende og motiverende. Tun Medias publikasjoner, inkludert Nationen, spiller en viktig samfunnsrolle. Å spre kunnskap og engasjement om norsk landbruk, bosetting, matproduksjon og ikke minst i disse tider; matsikkerhet og beredskap, er et viktig oppdrag.  Det er særlig aktuelt i en tid med økende uro i Europa, sier Engan. 

Hun er særlig opptatt av et sterkt mediemangfold, og understreker at Tun Media er Norges viktigste redaksjonelle og kommersielle medieeierselskap for landbruket og distriktene. 

Engan har hatt sentrale lederroller i omstilling og omorganiseringsprosesser i NRK, blant annet i forbindelse med fylkessammenslåingen og fornyelsen av NRKs distriktsoppdrag. 

Styreleder John Kvadsheim er svært tilfreds med ansettelsen av Engan i Tun Media.

– Engan har de riktige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst og ta vare på det beste ved Tun Media. Hun har bred erfaring som leder, både kommersielt og redaksjonelt, og lang erfaring med å bygge lag og utvikle god arbeidskultur, sier Kvadsheim.

Jannicke Engan overtar rollen etter Lise Vedde-Fjærestad som går av med pensjon. Engan begynner i stillingen 14. november.

Tun Media har 60 ansatte og driver fire aviser/tidsskrifter, samt Tun Byrå.
Tun Media hadde i 2021 en samlet omsetning på 150 millioner kroner, med et driftsoverskudd på over 23 millioner kroner. Amedia er majoritetseier i Tun Media. Andre aksjonærer er Norges Bondelag og AS Nord Trøndelag.

 

Fakta om Jannicke Engan 

Ledererfaring: 
- Leder for visuell avdeling i Dagens Næringsliv (2021-2022)
- Distriktsredaktør og utviklingsredaktør i NRK (2016-2021)
- Leder og produsent i Monster Entertainment (2008-2016)

Utdannelse:
- Coventry University (bachelor of art in Communication studies)
- Høgskolen i Volda (dokumentarfilm)

 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana