Nyheter / Tom Haakenstad ny ansvarlig redaktør i Østlendingen
Tom Haakenstad ny ansvarlig redaktør i Østlendingen

Tom Haakenstad ny ansvarlig redaktør i Østlendingen

25. februar 2022

Tom Haakenstad (55) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Østlendingen i Elverum. 

Han kommer fra stillingen som redaksjons- og nyhetssjef i NRK Innlandet.

–  Jeg forlater en fantastisk gjeng i NRK, og det er utvilsomt et vemod i det. Men jobben i Østlendingen var umulig å si nei til. Den gjengen som jobber der er jeg stolt av å ha blitt valgt som sjef for. Østlendingen er en merkevare med enorm betydning for distriktet, sier Tom Haakenstad.

Han har bred redaksjonell ledererfaring fra NRK Innlandet og Hedmark, der han hatt flere roller siden han begynte i 1995. Han har hatt redaktøransvar og har erfaring fra  endrings- og utviklingsprosesser, strategioppfølging og med å bygge opp gode team. 

– Målet mitt er å bygge videre på Østlendingens styrker, og utvikle digital journalistikk og fortellerteknikk i samarbeid med redaksjonen. Min erfaring er at stolthet av det som blir produsert, bidrar til et arbeidsmiljø som det er godt å være i. Det er en vinn-vinn for de ansatte og abonnentene, sier han.

Tom Haakenstad er cand. mag. i lokalsamfunnskunnskap og journalistikk ved Høgskulen i Volda. Han  har tre års ledererfaring fra Forsvaret og har også deltatt på program for lederutvikling i NRK.

– Jeg er oppvokst i Moelv og har bodd i Elverum i 27 år. Østlendingen-publikasjonene får en leder som vet hvor han kommer fra, og som har en stor lojalitet til og kjærlighet for dekningsområdet. Målet er jo at enda flere får øynene opp for hvor vesentlig, artig og opplysende det er å lese oss. Det er store ord, men det å lese ei god lokalavis gir folk muligheter og rettigheter til å kunne leve et godt liv, sier Tom Haakenstad.

Styreleder Kristina Fritsvold Nilsen er svært tilfreds med ansettelsen av  Tom Haakenstad som ny leder i Østlendingen. 

– Tom har sterke lederegenskaper, solid publisistisk erfaring og god forståelse for lokaljournalistikkens egenart. I tillegg er han dyktig til å skape gode team og til å få med seg folk. Tom har de nødvendige kvalifikasjonene, egenskapene og erfaringen som skal til for å utvikle Østlendingens digitale posisjon og skape videre vekst. Jeg er sikker på at Tom vil bringe med seg god energi inn i avisa, sier hun.

– Tom kommer til å bli en godt synlig redaktør. Han kjenner Hedmark og Østerdalen som sin egen bukselomme. Den kunnskapen kommer Østlendingens abonnenter til å merke, sier styreleder Kristina Fritsvold Nilsen.

Tom Haakenstad begynner i stillingen 10. mars.Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana