Stig Jakobsen ny sjefredaktør i Avisa Nordland
– Avisa Nordland har i en årrekke vært blant landets beste aviser, så dette ser jeg som en spennende utfordring og en stor ære å få være med og utvikle videre, sier Stig Jakobsen.

Stig Jakobsen ny sjefredaktør i Avisa Nordland

28. august 2023

Stig Jakobsen (55) er ansatt som sjefredaktør og daglig leder i Avisa Nordland i Bodø.

Han kommer fra rollen som sjefredaktør og daglig leder i Nidaros.

Jakobsen har bred erfaring  som toppleder og redaktør i mediebransjen, med bakgrunn fra blant annet iTromsø, Steinkjer24 og Nidaros.

– Jeg tar over et topplag
– Avisa Nordland har i en årrekke vært blant landets beste aviser, så dette ser jeg som en spennende utfordring og en stor ære å få være med og utvikle videre, sier Jakobsen. Han understreker at han har stor respekt for arbeidet som er lagt ned med å bygge den posisjonen Avisa Nordland har i regionen. 

Han framhever at hvis han var fotballtrener, ville han sagt at han tar over et topplag. 

– Mens jeg jobbet i iTromsø, engasjerte jeg meg sterkt i dragkampen om ressurser til landsdelen, og det ser jeg frem til å ta opp igjen til det beste for regionen. For Avisa Nordland er blant annet byutviklingsprosjektet  «Ny by - ny flyplass» spennende og viktig å følge tett for avisa, sier han. 

Det store som skjer på fotballfronten i byen, har Jakobsen også nær kjennskap til. 

– I åpenhetens navn kan jeg opplyse om at jeg har en sønn som nå spiller fotball i Bodø. Overgangen min vil forhåpentligvis skje med langt mindre oppstyr enn hans vei fra TIL til Glimt i sommer, ler han.

– Offensiv og uredd redaktør
Styreleder i Avisa Nordland, Morten Nilsen, uttrykker stor tilfredshet  med ansettelsen av Stig Jakobsen i Avisa Nordland.

– Jeg er trygg på at ansettelsen av Stig er en svært god løsning for Avisa Nordland. Med sin kunnskap og erfaring vil han bidra til å fortsette utviklingen av AN som et moderne digitalt mediehus med innhold og tjenester som er viktige for folk som bor i regionen. Jeg har lært ham å kjenne som en offensiv og uredd redaktør, med sterke kreative og skapende egenskaper, sier Nilsen.

Nilsen viser til at Jakobsen er en erfaren redaktør med god kompetanse på posisjonsutvikling i ulike deler av mediebransjen.

– Avisa Nidaros har akkurat passert 10.000 abonnenter under hans ledelse. Jakobsen kjenner norske lokalmedier godt og har et omfattende nettverk i bransjen.

Stig Jakobsen starter i jobben i november. Frem til han begynner, fortsetter Cathrine Skogheim som konstituert sjefredaktør og daglig leder.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER