Savner du et «Spotify for nyheter»? Nå er ALT-appen her

Savner du et «Spotify for nyheter»? Nå er ALT-appen her

30. juni 2023

Kronikk skrevet av Jostein Larsen Østring, nyhetsdirektør

Etter snart to års utvikling lanserer vi appen som gir deg journalistikken og innholdet fra over 100 aviser og nettsteder samlet på ett sted.

Vi i Amedia vet at verdens viktigste nyheter skjer der folk bor. Men vi vet også at mange har røtter i flere lokalsamfunn. Folk ønsker nyheter fra bygda de vokste opp i, byen der ungene studerer, eller fra dalen der de har hytte.

Derfor lanserte vi ALT i april – en helt ny tjeneste som gir tilgang til innhold fra over 100 aviser og nettsteder fra hele Norge. Nå får du også tilgang til ALT-appen. 

Som bruker av appen eller alt.no kan du selv velge hvilke aviser du ønsker å følge, og enkelt samle sakene på ett sted. I én nyhetsstrøm. Vi har også laget en «oppdag»-funksjon der du finner saker fra hele landet som du ikke visste at du ville lese, tilpasset deg og dine interesser. 

Etterlyst av abonnentene

Da koronapandemien rammet Norge i 2020 fikk mange et større behov for troverdig og sann informasjon fra hele landet. Derfor lanserte vi vårt premiumabonnement +Alt, som gir tilgang til aviser fra Lyngdal i sør til Honningsvåg i nord med én innlogging. 

+Alt ble raskt populært og har i dag over 200.000 digitale abonnenter. I tillegg har nesten 180.000 abonnenter nylig fått tilgang som en del av sitt abonnement på en papiravis. I en tilfeldig valgt uke i høst leste +Alt-abonnentene i snitt 2,8 nettaviser hver. 

Mange opplever altså vårt unike innholdsunivers som svært attraktivt og verdifullt. 

Men flere abonnenter ønsket enklere veier til å finne journalistikken fra resten av landet. De ville finne relevant innhold fra flere aviser på en annen plattform enn Facebook. Som en mann sa det i et brukerintervju: «Felles innlogging med personalisert innhold – da snakker vi!».

Abonnentene etterlyste en tjeneste som ALT. På lik linje med at lesere i og utenfor mediebransjen i årevis har etterlyst en slags Spotify for nyheter.

Nå innfrir vi ønsket og lanserer denne tjenesten. Alternativet til at vi i mediebransjen gjør dette selv, hadde trolig vært å la amerikanske teknologigiganter ta også denne posisjonen. 

Tettest på hele Norge

I ALT får du et stort mangfold av medier, og viktig journalistikk som gir en økt forståelse av hele landet. Tjenesten gjør det også enkelt å finne veien videre til Diretesport, som viser tusenvis av direktesendte fotballkamper og mye annen sport, et stort podkastbibliotek i appen Untold, og eAviser fra hele landet. ALT gjør altså vårt innholdsunivers lettere tilgjengelig. 

Amedia og våre aviser er tettest på hele Norge. Vi er landets største eier og utgiver av redaktørstyrte medier, og har flere samarbeidende aviser og aviskonsern. Sannsynligheten er derfor stor for at vi har aviser som dekker og avdekker nyhetene i lokalsamfunnene som akkurat du bryr deg om. 

I fremtiden: Følge fotballag og tettsteder?

Og vi gir oss ikke i utviklingsarbeidet. Vi kommer til å fortsette å utvikle ALT for å imøtekomme dine behov og ønsker. Etter hvert kan du kanskje gi tjenesten et signal om hvilke fotballag, tettsteder og temaer som er ekstra viktige for akkurat deg. 

I Amedia står utviklingsarbeid høyt på dagsordenen fordi vi skal sikre sterke medier i hele Norge i et evighetsperspektiv. I ALT følger redaktøransvaret den enkelte artikkel. Hver artikkel er merket med både hvilken avis saken stammer fra, og hvem som er ansvarlig redaktør. 

Krever +Alt-abonnement 

Vil du sjekke ut ALT? Du har tilgang om du abonnerer på +Alt, som du enkelt kan oppgradere til hvis du har et annet abonnement hos en Amedia-avis. Du finner den på Alt.no, og nå også i App Store og Google Play.

Velkommen til ALT, og god lesning!

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER