Rune Bernhus konstitueres som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad
Rune Bernhus konstitueres som ansvarlig redaktør for Romerikes Blad.

Rune Bernhus konstitueres som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad

17. februar 2023

Rune Bernhus (43) er konstituert som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad. Bernhus er rekruttert fra egne rekker, og har lang erfaring fra avisen.

– Jeg er strålende fornøyd med å få tillit til å lede Norges største lokalavis. Det er en strategisk svært spennende utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på. Det er en tøff tid for mediebransjen, men staben vi har nå i Romerikes Blad er ekstraordinært sterk, svært sammenspleiset, og har en motivasjon og arbeidsglede som aldri har vært bedre i min tid i bedriften. Sammen skal vi jobbe beinhardt for at Romerikes Blad ruster seg enda bedre for framtida, sier Bernhus, som tiltrer stillingen 1. april. 

Bernhus er rekruttert fra egne rekker. Han ble ansatt i Romerikes Blad i 2007, og har vært en del av redaktørkollegiet som frontredaktør siden 2014. Fra november 2020 til januar 2022 var han med på å starte opp Avisa Oslo. 

– Romerikes Blad har tatt en solid posisjon de siste årene, så det blir en formidabel oppgave å etterfølge Lars Lier. Samtidig som jeg har høy motivasjon for jobben som skal gjøres, er det med stor ydmykhet jeg nå har takket ja til stillingen, sier Bernhus. 

Romerikes Blad er Amedias største avis og Norges største lokalavis, med 37 redaksjonelt ansatte og ca. 32.000 abonnenter. Avisen holder til i Lillestrøm, men dekker også Lørenskog, Rælingen, Aurskog-Høland, Enebakk, Nittedal, Gjerdrum, Nannestad, Nes, Hurdal, Ullensaker og Eidsvoll. 

Pål Eskås, styreleder i Romerikes Blad og konserndirektør for mediehus i Amedia, er fornøyd med konstitueringen av Bernhus. 

– Rune konstitueres i første omgang til denne stillingen fordi vi i utgangspunktet stilte krav om at ny ansvarlig redaktør skulle ha redaksjonell toppledererfaring. Når det er sagt er vi veldig glade for å ha interne talenter som vil ta steget og ta den store utfordringen det er å lede Amedias største avis fra redaktørplass, sier Eskås, og legger til: 

– Rune har god redaksjonell forståelse, ledererfaring fra avisen og personlige egenskaper som gjør at vi har full tillit til at dette er riktig beslutning. 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER