Øyvind Lien ansvarlig redaktør i Varingen
Øyvind Lien er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Varingen. Foto: Frode Johansen, Ringerikes Blad.

Øyvind Lien ansvarlig redaktør i Varingen

13. oktober 2022

Øyvind Lien (57) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisa Varingen i Nittedal. 

 

 

Lien kommer fra Ringerikes Blad i Hønefoss, der han har hatt flere lederoppgaver. Nå er han debattleder i avisa.

– Lokalavisenes nærhet til leserne har alltid fascinert meg. Nå skal jeg ta med meg erfaringene fra Ringerike, og forhåpentligvis utvikle tradisjonsrike Varingen videre, sier han.

Øyvind Lien ble ansatt i Ringerikes Blad i 1990, først i avisas nærradio, og deretter i papiravisa. Deretter var han ute noen år, for å lede Eikerbladet i Mjøndalen - en tidligere gratisavis som daværende A-pressen overtok. 

Han har vært redaksjonssjef, nyhetsredaktør, nyhetsleder og konstituert ansvarlig redaktør i to perioder i Ringerikes Blad. De siste årene har han hatt et spesielt ansvar for debatt, kommentarer og podkast, i tillegg til å skrive.

Styreleder Kristina Fritsvold Nilsen er svært fornøyd med at en så erfaren medarbeider og leder nå inntar sjefsstolen i Varingen. Hun trekker også fram at Øyvind Lien gjennom sine år i Ringerikes Blad allerede kjenner Amedia godt, og derfor har god kunnskap om konsernets strategier for utvikling av lokalavisene, og hvilken støtte han kan få i dette arbeidet.

– Jeg kjenner Øyvind som en god leder med bred publisistisk erfaring og god forståelse for lokaljournalistikkens egenart. I sine lederroller, blant annet som konstituert ansvarlig redaktør i avisa, har han bidratt til at Ringerikes Blad har en tydelig profil og et godt feste i lokalsamfunnet. Jeg er sikker på at han kommer til å bruke all sin erfaring til å utvikle Varingen til å bli en enda bedre lokalavis for innbyggerne i Nittedal, sier Kristina Fritsvold Nilsen. 

Varingen har et registrert opplag på 5.800 og 8.200 daglige lesere. Avisa kommer ut på papir onsdag og fredag. Siden Amedia overtok Varingen i 2017 er underskudd snudd til overskudd samtidig som opplag og lesertall har økt.

 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER