Nyheter / Messi til Direktesport
Messi til Direktesport

Messi til Direktesport

17. september 2021

Nå kan du se Lionel Messi og de andre superstjernene i franske Ligue 1 i Nettavisen og alle andre Amedia-eide aviser.

Alle med abonnement i en av konsernets aviser får nå kostnadsfri tilgang til kampene i den franske toppdivisjonen.

Amedia har, for første gang gått sammen med det svenske mediekonsernet Bonnier, og gjort en eksklusiv avtale for de neste tre årene. Derfor kan Amedias aviser nå vise kampene til PSG, Nice, Lyon, Marseille, Lille og de andre lagene som kjemper i den franske toppserien.

De franske kampene vil bli sendt direkte i innholdstjenesten Direktesport, som er tilgjengelig gjennom konsernets aviser. Allerede kommende søndag vises storkampen PSG-Lyon hos Direktesport og dermed i alle aviser i Amedia.

– Direktesendt sport er et helt sentralt virkemiddel i kampen om lesernes tid. Amedia har produsert og streamet nesten 20.000 kamper de siste årene, men vi merker nå en vesentlig sterkere konkurranse fra andre norske medieaktører. Det er derfor gledelig at vi kan samarbeide med Bonnier om å sikre Ligue 1 til våre abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia.

– Vi er utrolig stolt over å kunne presentere dette. Bonnier vil engasjere sportsinteresserte hver dag og ingenting slår direktesendt sport, sier Mattias Wallström, livesportansvarig hos Bonnier News, som blant annet omfatter Expressen.

– Det kjennes ekstra bra at vi kan gjøre dette sammen med våre kolleger i Norge, som er en veldig viktig og sterk samarbeidspartner, sier Wallström.

– Vi er stolte av å kunne presentere Messi og Ligue 1 til våre abonnenter. Men det betyr ikke at vi har mistet fokuset på norsk sport. Vi har nylig signert langsiktig avtaler knyttet til sykkel, svømming, turn, motorsport og flere særforbund med lokale utøvere eller klubber, sier Helge Birkelund.

Nettavisen, som allerede har et sterkt fokus på Ligue 1, vil få en aktiv rolle i når Amedia-konsernet skal utvikle innhold og tjenester knyttet til rettighetene.

– Nå kommer vi til å gi full gass og følge utviklingen fra dag til dag. Vi har en meget kompetent sportsavdelingen, men vi kommer til å styrke staben ytterligere for å sikre best mulig dekning. Dette er innhold som alle Amedia-avisene kan benytte seg av, opplyser ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana