Mediedugnaden sendte fotballglede til hele landet under årets Norway Cup

Mediedugnaden sendte fotballglede til hele landet under årets Norway Cup

10. august 2022

– Sammen leverte vi 700 direktesendte fotballkamper til hele landet fra Norway Cup, i et historisk samarbeid mellom Amedia, Polaris og Schibsted, sier Christian Haksø, prosjektleder for strømmesamarbeidet.

Den første uka i august sørget over 100 ansatte fra Amedia, Polaris og Schibsted for å spre fotballglede til hele landet. Kampene ble sett av mer enn 100.000 seere Norge rundt.

– Årets samarbeid mellom Amedia, Schibsted og Polaris er pressehistorisk. Det er første året de tre medieselskapene samarbeider om å sende direktesendte fotballkamper fra Norway Cup. Det er fantastisk hva vi kan få til sammen når vi samler kreftene, som bidrar til å binde hele Norge tettere sammen gjennom breddefotballen, sier Haksø. 

Haksø jobber til vanlig i videodesken til Amedia, og var prosjektleder for strømmeprosjektet under Norway Cup. Prosjektet lykkes med å nå publikum i hele Norge, med 700 direktesendte kamper på nettsidene til over 150 mediehus. 

 

Amedia-ansatte fra hele landet

– Amedias styrke er at medie-familien består av mer enn 100 avistitler med så mange kompetente, kreative og kunnskapsrike ansatte. Fotografene og kommentatorene som deltok i dugnaden kommer fra lokalaviser fra hele Norge - helt fra Bryne i sør til Lakselv i nord, sier Haksø. 

Over 50 ansatte i Amedia bidro til direktesendingene under Norway Cup. Amedias representasjon fra hele Norge ble spesielt tydelig under cupens finale. De ti finalekampene ble kommentert av kommentatorer fra hver sin kant av landet. 

– Nivået til kommentatorene til Amedia er skyhøyt så vi er i de beste hender. De har gjort en fantastisk jobb, og det har vært en ære og en glede å jobbe med alle sammen, sier Per-Jarle Heggelund. 

Heggelund jobber som fotballkommentator for Amedia, og hadde ansvaret for de 44 kommentatorene som var på plass under Norway Cup. På hovedbanen stilte ekspertkommentatorer med bakgrunn fra Eliteserien som Jo Nymo Matland, Freddy dos Santos og Tommy Hansen. 

– Det var et stort spenn i både alder og erfaring blant kommentatorene. Årets yngste kommentator var 16 år gammel, og flere av våre kommentatorer hadde en eventyrlig utvikling i løpet av uken. Jeg er strålende fornøyd med denne biten av Norway Cup og neste år skal vi løfte lista enda høyere, sier Heggelund. 

(Saken fortsetter under bildet)

NC2

 

Produksjon på linje med Eliteserien

Den omfattende dugnaden førte til at strømmeprosjektet kunne sende direktesendte kamper fra 16 fotballbaner, hvorav to av disse banene hadde flerkameraproduksjon. Dermed hadde de fleste fotballkampene under Norway Cup en profesjonell produksjon på linje med PostNord-ligaen, mens 50 kamper hadde en produksjon på linje med Eliteserien. Fotballkampene ble blant annet vist på nettsidene til Amedias lokalaviser. 

– Årets arrangement ble en suksess. Vi lykkes med å spre fotballglede til folket og skapte stort engasjement blant publikum, sier Haksø. 

Kampene ble ikke bare sett av mer enn 100.000 seere, men strømmeprosjektet kastet også av seg med nye abonnenter. Amedia anslår at Norway Cup stod for rundt 2.000 abonnementsalg. 

I løpet av uka ble dessuten Norway Cup Direkte sendt hver kveld. Haksø beskriver sendingen som et målshow og forteller at den viste mål fra de 16 banene sammen med en utvalgt hovedkamp. Sendingen hadde dessuten en reporter som målte pulsen på sletta. Denne sendingen bidro alene med 596 abonnementsalg. 

– Jeg er veldig fornøyd med den omfattende dekningen under årets Norway Cup. Mye fungerte etter planen, og vi har lært mer om hva vi kan gjøre enda bedre neste år. Det gleder jeg meg til vi skal ta fatt på avslutter Haksø. 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER