Markus Rask Jensen ansatt som nyhetsdirektør

Markus Rask Jensen ansatt som nyhetsdirektør

07. april 2024

Markus Rask Jensen (34) er fast ansatt som nyhetsdirektør i Amedia.Han har vært konstituert i rollen siden i fjor høst.

– Markus er et av landets skarpeste redaksjonelle hoder og kan vise til dokumenterte resultater både som sjefredaktør, leder av innholdsutvikling i Amedia, og nå sist som konstituert i rollen som nyhetsdirektør, sier konsernsjef i Amedia, Anders Opdahl.

– I tillegg kan han Amedia og avisene til fingerspissene. Dette, kombinert med solid publisistisk forståelse og sterk innovasjonskraft, er avgjørende egenskaper i denne rollen, sier Opdahl.

– At vi henter de beste fra våre egne rekker er en tydelig kvalitetsmarkør. Det er jeg skikkelig stolt av. Men det bør heller ikke være overraskende. Amedia er mediebransjens fremste talentfabrikk, noe som gjenspeiler seg i rekrutteringsmarkedet og ikke minst i avisenes resultater de siste årene, fastslår konsernsjefen.

Markus Rask Jensen, som har sin lokalaviserfaring fra Amedia-avisene Bodø Nu og Avisa Nordland, gleder seg til å gå løs på oppgavene som venter.

– Det er utrolig spennende å få muligheten til å jobbe med å videreutvikle avisproduktet og journalistikken i Amedia. Ikke bare har jeg hatt hele yrkeslivet mitt i journalistikken. Jeg er tilnærmet manisk opptatt av at journalistikken må være bærebjelken i alt vi som mediekonsern foretar oss. Det er en helt avgjørende forutsetning for at vi skal lykkes med å skape rammene våre aviser behøver for å lykkes. Det var ikke mulig å si nei til dette, sier han.

– Som fiskersønn fra Lofoten, oppvokst med Lofotposten og Lofot-Tidende på kjøkkenbenken, må jeg også tilstå at det oppleves som en stor ære å få være med på å forvalte den funksjonen våre aviser har i sine samfunn rundt om i hele landet. Jeg kan knapt tenke meg noe mer meningsfylt enn å være med på den reisen.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER