Marianne Drivdal blir ansvarlig redaktør i KRS
– Nå gleder jeg meg til å fortsette det gode arbeidet sammen med redaksjonen, og se avisen vokse videre, sier Marianne Drivdal som nå overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder i KRS etter Gunnar Stavrum. (Foto: Heiða Guðmundsdóttir / KRS)

Marianne Drivdal blir ansvarlig redaktør i KRS

29. november 2023

Marianne Drivdal overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder i KRS - Avisen Kristiansand etter Gunnar Stavrum. Hun har vært nyhetsredaktør og ledet avisen sammen med Stavrum siden oppstarten 1. august.

– Det har vært utrolig spennende å være med å starte KRS og gøy å oppleve den positive mottakelsen den nye avisen har fått. Nå gleder jeg meg til å fortsette det gode arbeidet sammen med redaksjonen, og se avisen vokse videre og ta nye steg, sier hun.

Marianne Drivdal overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder i KRS 1. desember.

Fram til hun ble nyhetsredaktør i KRS i sommer, var Marianne Drivdal ansvarlig redaktør og disponent  i Tvedestrandsposten i 20 år. Under hennes ledelse har Tvedestrandsposten utviklet seg til å bli en av landets beste lokalaviser, med opplagsvekst, høy digital andel blant abonnentene og gode økonomiske resultater.

I 2009 mottok hun prisen som årets kvinnelige medieleder i Norge.

 

– Nå er vi klare for fortsettelsen

Marianne Drivdal kommer opprinnelig fra Kristiansand, og forteller at hun har hatt stor glede av å være med på å starte en ny avis i hjembyen. Nå skal hun lede Amedias suksessrike avisprosjekt videre. I løpet av fire måneder har KRS greid å få godt fotfeste i sørlandsbyen, og har allerede 4.200 abonnenter.

– Det er en entusiastisk og dyktig gjeng med gründerånd som har jobbet utrolig godt med å lage viktig journalistikk for innbyggerne i Kristiansand. Vi ser at vi har truffet på målsetningen om å lage en sprek og modig byavis som går tett på vanlige kristiansandere og deres hverdag. Nå er vi klare for fortsettelsen og å nå nye mål, sier hun.

Styreleder Ingrid Skogrand er svært fornøyd med at Marianne Drivdal har takket ja til å overta topplederrollen i KRS på permanent basis. 

– Marianne Drivdal  er en erfaren og dyktig medieleder med godt dokumenterte resultater, både redaksjonelt og økonomisk. I perioden som nyhetsredaktør siden vi startet KRS 1. august, har hun med sin kunnskap, dyktighet og entusiasme bidratt  til å skape et nytt godt avisprodukt i Sørlandets hovedstad. Da Gunnar Stavrum varslet at han ønsket å avslutte sin prosjektperiode som leder i KRS, var Marianne et klart førstevalg til å overta. Heldigvis ville hun det selv også, sier Skogrand.

 

– Avgjørende betydning

Ingrid Skogrand berømmer samtidig den innsatsen Gunnar Stavrum har lagt ned for å få KRS skikkelig opp og stå. Han tok delvis permisjon som sjefredaktør i Nettavisen for å lede oppbyggingen av avisprosjektet i Kristiansand.

– Hans bidrag har vært av avgjørende betydning. Som en av landets mest profilerte redaktører, født og oppvokst i Kristiansand, har han fortsatt god oversikt over det som skjer i byen og et godt kontaktnett der. Hans gode teft for hva folk er opptatt av og hans poengerte og lesverdige kommentarer har vært viktige for å gi KRS den posisjonen avisen fikk fra dag én, sier Skogrand.

– Det var et poeng å lansere KRS før valget, slik at vi kunne bidra til en ryddig valgkamp og unngå en valgkamp preget av konspirasjonsteorier og injurier som ved protestvalget i 2019. Til tider har vi følt oss klappet frem av næringsliv, politikere og vanlige folk som har vært begeistret over å få et mediemangfold, sier Gunnar Stavrum.

Stavrum fortsetter videre i KRS i rollen som politisk redaktør. Marianne Drivdal er glad for at han fortsatt kommer til å ha en viktig rolle i redaksjonen. 

– Samarbeidet med Gunnar har vært inspirerende fra første dag. Jeg gleder meg over at han med sin tyngde blir med oss videre, sier hun.

– KRS er en «baby» som jeg har lyst til å se vokse opp. En bistilling som politisk redaktør gjør at jeg kan fortsette å følge med i politikken i Kristiansand, så lenge sjefen ønsker det, sier Gunnar Stavrum.

 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER