Lorns Bjerkan er ansatt som ansvarlig redaktør i Nidaros
– Trondheim fortjener å ha ei avis som bryr seg om livene til menneskene i byen, sier Lorns Bjerkan. Nå er han ansatt som ansvarlig redaktør trondheimsavisa Nidaros.

Lorns Bjerkan er ansatt som ansvarlig redaktør i Nidaros

18. desember 2023

Lorns Bjerkan (33) blir ansvarlig redaktør og daglig leder for avisa Nidaros i Trondheim. 

Lorns Bjerkan kommer fra stillingen som sjefredaktør i Steinkjer24, der han har vært siden 2021. Til den stillingen kom han nettopp fra Nidaros, der han hadde vært frontsjef siden oppstarten i januar 2020. Han har tidligere vært i VG, Aftenposten, Adresseavisen og Trønder-Avisa i stillinger som journalist, frontsjef og nyhetssjef.

Nå tar han altså over roret som ansvarlig i Amedias avissatsing i Trondheim. Styreleder Ingrid Skogrand er veldig fornøyd. 

– Lorns har skapt imponerende gode resultater i Steinkjer24 og vist at han kan å drive digital avis. Han har bred erfaring med å leve i et hektisk nyhetsbilde, noe han har gjort som både journalist og redaktør. Han har bred ledererfaring og liker utfordrerrollen, og han kjenner Trondheim godt. Jeg er meget tilfreds med at vi har greid å få ham tilbake til Nidaros, sier Skogrand.

Bjerkan ser frem til å komme tilbake til Nidaros og Trondheim.

– Dette blir en spennende utfordring som jeg bare måtte kaste meg over. Jeg gleder meg til igjen å bli en del av en redaksjon med mange unge, dyktige og talentfulle journalister. Sammen skal vi fortsette å lage en superlokal og nyskapende avis som er først med det siste, som setter dagsorden og som er nær folk og deres hverdag. Trondheim fortjener å ha ei avis som bryr seg om livene til menneskene i byen.

33-åringen mener at Nidaros har et helt spesielt oppdrag i Trondheim.

– For meg er det lite som er mer spennende enn å drive en utfordreravis i trønderhovedstaden. For bare noen år siden eksisterte det et mediemonopol i byen. Det førte til at viktige saker ikke ble satt på dagsorden, at de svakeste i samfunnet ikke ble sett om byens eneste avis sviktet sitt samfunnsoppdrag, og at nyheter først ble publisert når det passet avisa, ikke leserne best. Slik skal det ikke være i landets tredje største by, sier Bjerkan.

Han ser nå fram til å kaste seg over utfordringen. 

– Trondheim er en svært spennende by der det kommer til å skje mye framover, og som ikke minst vil møte en del utfordringer. Da er det viktig at vi har medier som vil stille spørsmål, som vil få fram et mangfold av stemmer og som vil utfordre, sier den nye ansvarlige redaktøren. 

Lorns Bjerkan tiltrer stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder 25. mars.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER