Nyheter / Lanserer ny lokalavis for Senja
Lanserer ny lokalavis for Senja
Elvira Jeanett Kolsing, Stian Jakobsen og Torgeir Bråthen i Senja 247 skal holde øye med det som skjer i kommunen. Steinar Hole sørger for at den nye logoen er på plass. Foto: Ole Åsheim, Nordlys

Lanserer ny lokalavis for Senja

16. mars 2022

Nordlys, som er Amedias regionavis i Tromsø, lanserer nå en helt ny lokalavis som skal ha Senja kommune som sitt dekningsområde.

– Vi skal ha fokus på de sentrumsnære sakene, men vil også holde et øye med det som skjer ellers i kommunen, forklarer Senja247-redaktør Stian Jakobsen.

– Vi skal være et tilskudd til de eksisterende mediene som finnes, som blant annet NRK og Folkebladet. Sistnevnte har på sett og vis hatt en monopolsituasjon i Senja, så jeg tror det er bra for dem og for oss at det blir konkurranse her. Det skaper et større mangfold, sier Jakobsen.

– Navnet på avisa er et navn som forplikter at dere er påskrudd døgnet rundt. Hva tenker du om det?

– Ja, det må vi være, men uansett om du heter Folkebladet, NRK eller Senja247, så har alle medier deadline 24 timer i døgnet. Det er en naturlig del av den digitale hverdagen, sier Jakobsen.

– Senja er en stor kommune, der det bor rundt 15.000 mennesker med ulike historier. Derfor var det naturlig for Nordlys å satse i større grad i Senja. Det er også mange store aktører her som trenger skarpe hjerner, blant annet Finnfjord AS og Salmar. Vi ønsker å følge denne utviklinga tettere enn tidligere, legger Jakobsen til.

Redaksjonen blir bestående av tre journalister: Elvira Jeanett Kolsing, Torgeir Bråthen og Stian Jakobsen.

– Responsen fra kilder og folk i lokalområdet har utelukkende vært positive, og det gir hele teamet enorm glede til å skape et produkt for folket i Senja, sier redaktøren.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana