Lanserer ny lokalavis for Senja
Elvira Jeanett Kolsing, Stian Jakobsen og Torgeir Bråthen i Senja 247 skal holde øye med det som skjer i kommunen. Steinar Hole sørger for at den nye logoen er på plass. Foto: Ole Åsheim, Nordlys

Lanserer ny lokalavis for Senja

16. mars 2022

Nordlys, som er Amedias regionavis i Tromsø, lanserer nå en helt ny lokalavis som skal ha Senja kommune som sitt dekningsområde.

– Vi skal ha fokus på de sentrumsnære sakene, men vil også holde et øye med det som skjer ellers i kommunen, forklarer Senja247-redaktør Stian Jakobsen.

– Vi skal være et tilskudd til de eksisterende mediene som finnes, som blant annet NRK og Folkebladet. Sistnevnte har på sett og vis hatt en monopolsituasjon i Senja, så jeg tror det er bra for dem og for oss at det blir konkurranse her. Det skaper et større mangfold, sier Jakobsen.

– Navnet på avisa er et navn som forplikter at dere er påskrudd døgnet rundt. Hva tenker du om det?

– Ja, det må vi være, men uansett om du heter Folkebladet, NRK eller Senja247, så har alle medier deadline 24 timer i døgnet. Det er en naturlig del av den digitale hverdagen, sier Jakobsen.

– Senja er en stor kommune, der det bor rundt 15.000 mennesker med ulike historier. Derfor var det naturlig for Nordlys å satse i større grad i Senja. Det er også mange store aktører her som trenger skarpe hjerner, blant annet Finnfjord AS og Salmar. Vi ønsker å følge denne utviklinga tettere enn tidligere, legger Jakobsen til.

Redaksjonen blir bestående av tre journalister: Elvira Jeanett Kolsing, Torgeir Bråthen og Stian Jakobsen.

– Responsen fra kilder og folk i lokalområdet har utelukkende vært positive, og det gir hele teamet enorm glede til å skape et produkt for folket i Senja, sier redaktøren.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER