Karianne Steinsland blir ny ansvarlig redaktør i Budstikka
Karianne Steinsland (41) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Budstikka

Karianne Steinsland blir ny ansvarlig redaktør i Budstikka

10. mars 2022

Karianne Steinsland (41) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Budstikka.

Steinsland kommer fra stillingen som nyhetsredaktør i avisa, og har vært konstituert som ansvarlig redaktør siden 1. desember 2021.

– Jeg gleder meg stort til å lede Budstikka og laget her videre. Det er så mange flinke folk som jobber i Budstikka, og nå er vi jo også på jakt etter enda flere folk - også en  nyhetsredaktør, sier Karianne Steinsland.

Styreleder Pål Eskås er meget tilfreds med ansettelsen av Steinsland som ny redaktør i Budstikka.

– Karianne er en god leder med bred publisistisk erfaring. I sin rolle som nyhetsredaktør har hun bidratt sterkt til å gjøre Budstikka til en tydelig, uredd og nyhetsledende lokalavis. Dette har avisa mottatt flere prestisjefylte priser for. Karianne har de nødvendige kvalifikasjoner, erfaringer og egenskaper som skal til for å videreføre den gode trenden Budstikka er inne i, og som hun allerede har bidratt vesentlig til. Med henne ved roret, er jeg sikker på at Budstikka vil befeste sin posisjon som en av landets beste lokalaviser, sier styreleder Pål Eskås.

Budstikka har vokst mye i antall digitale abonnenter de siste årene. Opplagstallene som kom fra MBL onsdag, viste en digital vekst på 10 prosent. Avisen må tilbake ti år for å finne liknende abonnementstall. 

– Vi har fremdeles et stort potensiale som lokalavis i to av Norges største kommuner. Vi ønsker at flere "bare må" sjekke budstikka.no hver eneste dag. Mange av innbyggerne her er innflyttere og har kanskje ikke et så sterkt forhold til lokalavisa som andre steder. Men de har et forhold til sitt nærmiljø: Butikken, skolen, idrettslaget, marka, kommunen og så videre. Og de skal jo stemme på lokalpolitikerne. Da må du abonnere på Budstikka for å holde deg oppdatert, sier den nye Budstikka-redaktøren.

Foruten Budstikka har Karianne Steinsland bred redaksjonell ledererfaring som nyhetsleder i økonomi-, forbruker- og riksredaksjonene i Aftenposten i ti år. Der hadde hun også ansvar for innholdssamarbeidet med noen av de største regionavisene i Norge. Hun jobbet som finansiell rådgiver i DNB før hun begynte som journalist i Aftenpostens økonomiredaksjon i 2007. Karianne Steinsland startet sin aviskarriere som 14-åring i Telemarksavisa. Hun har også vært journalist i Varden i Skien.

– Aller viktigst er det å produsere kvalitetsinnhold. Vi skal fortsette å lage journalistikk som engasjerer og som folk bryr seg om. Vi skal stille kritiske spørsmål og formidle gode historier. Budstikka skal forklare hva som skjer og hvorfor ting skjer, poengterer Karianne Steinsland.

– For oss som jobber i mediebransjen, er det store endringer foran oss. For Budstikkas del er det aller første at vi skal integreres i Amedias teknologiske systemer. Det blir en viktig prioritering for meg nå det nærmeste halvåret.

Hun har master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og privatøkonomi med jus fra Handelshøyskolen BI.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER