Jon Grunnan blir teknologidirektør i Amedia

Jon Grunnan blir teknologidirektør i Amedia

31. mars 2023

Jon Grunnan (39) er ansatt som ny teknologidirektør i Amedia. Han kommer fra stillingen som IT-direktør i Hurtigruten, der han har vært i ni år. 

– Amedias aviser leverer fakta, følelser og forandring hver dag til det ganske land. Det engasjerer både lesere og meg. Amedia har et solid verdigrunnlag og jeg er stolt av å bli en del av organisasjonen. Jeg gleder meg til å ta fatt på og lede arbeidet med å utvikle de digitale kjernetjenestene videre, sier han.

Jon Grunnan er utdannet siviløkonom, tidligere konsulent i Accenture og programvaregründer. I Hurtigruten har han hatt ansvaret for IT, OT og AV-teknologi, og vært med på å bygge opp selskapets globale IT-avdeling og IT-tjenester på land og på skip. Teamet til Jon står blant annet bak Hurtigrutens Starlink, som gjør at passasjerer på cruise i Antarktis kan bruke internett. Da de ble rammet av et løsepengevirus i 2020 var det han som ledet krisehånderingen med støtte av krisestaben og konsernledelsen i Hurtigruten.

Ansettelsen innebærer at han får det overordnede ansvaret for Amedias teknologileveranser innen drift, konserntjenester, sikkerhet og forretningssystemer for mer enn 100 aviser.

Jon Grunnan skal begynne etter sommeren. Han etterfølger Terje Haug, som nå blir pensjonist.

– I Amedia er vi svært fornøyd med rekrutteringen av Jon til denne oppgaven. Hans bakgrunn og kompetanse gjør ham godt egnet til å jobbe i en så kompleks og desentralisert organisasjon som Amedia. Jeg ser fram til å arbeide sammen med ham, sier konserndirektør for data og teknologi i Amedia, Håvard Solheim.

– Samtidig vil jeg berømme Terje Haug for den innsatsen han har gjort i Amedia siden oppstarten i 2012, og før det i Edda Media. Han har lagt ned en betydelig innsats for at våre aviser og andre selskaper har gjennomgått en teknologisk utvikling som gjør at vi i dag er et digitalt og moderne mediekonsern, sier Solheim.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER