Jonas overtar i Helgelendingen
Jonas Brække ble godt tatt imot som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Helgelendingen. Foto: Per Vikan

Jonas overtar i Helgelendingen

12. april 2022

Jonas Brække er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Helgelendingen i Mosjøen. 52-åringen har en meget solid journalistisk bakgrunn.

 

– Det har ligget ganske latent hos meg den utfordringen det er å lede og jobbe i en lokalavis. Min journalistiske bakgrunn fra 1997 og fram til i dag har jeg i tidligere Arbeiderbladet og Dagsavisen, i tillegg til Klassekampen der jeg har jobbet fra 2014. Jeg har har hatt varierte oppgaver fra krim til feature, og nyheter er selvsagt det aller viktigste. Jeg har også hatt lederoppgaver i avisene, sier Jonas som går til oppgaven med ærbødighet.

 

– Jeg vet at det blir mye å sette seg inn i, og jeg går løs på oppgaven med ærbødighet. Etter min overbevisning er det å lage god og informativ journalistikk det viktigste. At vi klarer å være kritisk, samtidig som vi forsøker å sette dagsorden, blir veldig viktig, sier han.

 

Jonas Brækka overtar etter Geir Arne Glad som går av med pensjon, og begynner i stillingen 1. juli.

 

Han er opprinnelig fra Horten, men har bodd i Oslo siden han var 16 år. Han har samboer fra Mosjøen, og en sønn på 9 år. Brække har stort sett feiret jul og vært på sommerferie i Mosjøen de siste 13 årene.

 

– Jeg kjenner at det er godt å komme til Mosjøen, og nå blir det vårt nye bosted. 

 

– Førsteinntrykket er at Helgelendingen er en solid avi. Jeg har fulgt den en god stund. Det gjøres en meget god jobb på alle områder, og det blir viktig for meg å føre dette videre, sier Jonas Brække.Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER