Bjerkehagen tilbake som Hadeland-redaktør
Sissel Skjervum Bjerkehagen kommer tilbake som ansvarlig redaktør og daglig leder i Hadeland. (Foto: Knut Andreas Ramsrud, Ringerikes Blad)

Bjerkehagen tilbake som Hadeland-redaktør

16. juni 2023

Sissel Skjervum Bjerkehagen (51) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i avisen Hadeland. – Jeg føler meg privilegert som får denne muligheten, sier hun.

Bjerkehagen kommer fra tilsvarende stilling i Ringerikes Blad på Hønefoss, som hun har ledet de fire siste årene. Før det var Bjerkehagen ansvarlig redaktør i Hadeland i ni år. Bjerkehagen er også leder for Amedias redaktørutvalg.

– Jeg har storkost meg fire år i Ringerikes Blad. Jeg har lært enormt mye, og blitt kjent med flotte kolleger. Å få kjenne pulsen i et for meg nytt lokalsamfunn har også vært til stor inspirasjon. Hønefoss er en hyggelig by med mye å by på, og regionen har enorme muligheter, sier Bjerkehagen.

 Skiftet tilbake til Hadeland handler for henne om å være enda tettere på folkene lokalavisen er til for. 

–  Nå gleder jeg meg stort til igjen å få lede en flott avis på et sted som hjertet mitt banker litt ekstra for. Men først skal jeg fullføre skikkelig på Hønefoss, sier hun.

Sissel Skjervum Bjerkehagen har lang ledererfaring, med bakgrunn som tidligere journalist, nyhetsredaktør og eneleder i ni år i Hadeland. I 2019 overtok hun som leder i Ringerikes Blad. Hun har også vært journalist i Oppland Arbeiderblad. Hun bor på Jaren i Gran kommune på Hadeland.

– Da det viste seg at Sissel ønsket seg tilbake til avisa Hadeland, ble jeg veldig begeistret. Jeg vet hvor mye hun brenner for stedet hun bor, og kjenner henne som en helstøpt redaktør og solid daglig leder, sier styreleder i Hadeland, Kristina Fritsvold Nilsen.

Fritsvold Nilsen legger til at Bjerkehagen vil tilføre avisa og redaksjonen både viktig historikk og nye impulser.

– Sissel er en erfaren, kunnskapsrik, inspirerende og initiativrik redaktør med et stort kontaktnett både på og utenfor Hadeland. Hun kommer igjen til å sette sitt preg på avisa, og det vil hadelendingene merke, sier styrelederen.

Avisa Hadeland ledes for tiden av Magne Storedal, som ble konstituert i jobben ut 2023. 

– Jeg er takknemlig for at Magne påtok seg utfordringen med å lede avisa Hadeland på kort varsel da rekrutteringsprosessen stoppet opp i vinter. Han har løftet avisa på imponerende vis i løpet av kort tid. Jeg er glad for at han fortsetter i stillingen inntil Sissel er på plass. Når det blir, avhenger av prosessen i Ringerikes Blad, sier Fritsvold Nilsen. Hun er  også styreleder der, og sier arbeidet med å finne Bjerkehagens etterfølger starter umiddelbart.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER