Geir Søndeland skal lede RA Stavanger
– Med RA Stavanger vil Norges beste, vakreste og viktigste by få den friske, freidige og folkelige avisen den fortjener, sier Geir Søndeland.

Geir Søndeland skal lede RA Stavanger

26. juni 2024

Geir Søndeland (39) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i den nye digitale byavisen RA Stavanger som kommer i høst. – Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier han.

Bak RA Stavanger står landets største utgiver av redaktørstyrte medier, Amedia. Planene om den nye avisen i byen ble offentliggjort tidligere denne uka.

– Norges beste, vakreste og viktigste by trenger mer enn Stavanger Aftenblad. Stavanger skal få den friske, freidige og folkelige avisen byen fortjener. Jeg har konkurrert mot Aftenbladet før. Nå er jeg supermotivert for å gjenoppta konkurransen og gi alt for byen og innbyggerne som kaptein for RA Stavanger, sier den nyansatte redaktøren.

Geir Søndeland kommer nå fra Stavanger Aftenblad, der han begynte i 2013. De siste ti årene har han vært politisk journalist for Aftenbladet i Oslo. Han har også bakgrunn fra Rogalands Avis (RA), der han jobbet  fra 2010 til 2013. I RA dekket han nyheter, næringsliv og politikk, og var også en periode klubbleder for journalistene der. 

– Jeg elsker konkurranse og har vært en lagspiller hele livet mitt. Snart går jeg i gang med å bygge mitt drømmelag i RA Stavanger. Det blir noen spennende og intense måneder fram til lansering i høst. Jeg lover at vi sammen skal gjøre byen stolt, sier Søndeland.

– Jeg er svært fornøyd med ansettelsen av Geir som ansvarlig redaktør og daglig leder i RA Stavanger. Han er fra byen, kjenner den godt og har et stort og spennende kontaktnett. Han er en engasjert og reflektert Stavanger-patriot med et sterkt ønske om å lage en levende byavis for dem som bor og jobber i byen, være først med siste nytt og bidra til en aktiv samfunnsdebatt, sier konserndirektør Ingrid Skogrand i Amedia. Hun er styreleder i RA Stavanger.

– Stavanger er Norges fjerde største by med 150.000 innbyggere, og den vil vokse videre de nærmeste årene. Byen er inne i en spennende utvikling. Vår etablering av RA Stavanger er et bidrag for å få belyst viktige lokale spørsmål fra flere sider, sier Ingrid Skogrand.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER