Nyheter / Fikk årets Amedia-pris
Fikk årets Amedia-pris

Fikk årets Amedia-pris

25. september 2020

En av konsernets minste redaksjoner, Nordstrands Blad, vant den mest prestisjefulle Amedia-prisen – Beste journalistikk 2020 – da årets redaksjonelle priser ble delt ut. Romerikes Blad ble kåret til årets mediehus.

Nordstrands Blad (bildet) fikk prisen for reportasjeserien «Da Norge stengte - rapport fra et hardt rammet sykehjem», som handlet om hvordan koronautbruddet rammet Nordseterhjemmet i bydelen i Oslo. 

Reportasjene i Nordstrands Blad handler om den dramatiske hverdagen til eldre pasienter og hvordan situasjonen ble taklet.  62 dager og 20 artikler etter den førte reportasjen senere hadde 11 pasienter dødd. Nordseterhjemmet var et av de hardest rammede sykehjemmene i landet. 

Da journalistene Martin Thorlund Jutkvam, Øystein Eian og redaktør Kristin Stoltenberg registrerte rapportene om fire smittetilfeller ved Nordseterhjemmet i bydel, bestemte de seg for å finne svar på hva som foregikk ved sykehjemmet. 

– En stor takk til pårørende, ansatte og beboere på Nordseterhjemmet som slapp oss innpå livet. Takk også til Sykehjemsetaten, for ryddig dialog i en krevende tid, sier ansvarlig redaktør Kristin Stoltenberg i Nordstrands Blad. 

– Vi er stolte, ydmyke og glade. Prisen beviser at man ikke må være en stor redaksjon med mange ressurser, for å kunne levere på samfunnsoppdraget i krevende tider, sier hun. 

Årets mediehus

Årets mediehus 2020 ble Romerikes Blad. Det siste året har mediehuset på Lillestrøm opplevd et kraftig løft, har passert 30.000 abonnenter, lansert nye lokale nettsteder og satt i gang en rekke kunderelaterte markedsaktiviteter. 

– Prisen går til hele stabens innsats. Vi er blitt en veldig godt sammensveiset gjeng som hver eneste dag forsøker å virke så godt vi kan for hele befolkningen på Romerike. Vi har jo hatt sterk opplagsframgang de senere årene og spesielt det siste året. Dessuten ser vi at de som betaler for oss, i større og større grad bruker abonnementet til å lese innholdet vårt, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal. 

Administrerende direktør Kristina Fritsvold Nilsen legger til at hun tror at Amedia har lagt merke til journalistikken RB har levert det siste året. 

– Jeg mener våre journalister har utmerket seg med god dekning av krimsaker, flott featurejournalistikk og kjempegod dekning av korona. Juryen har kanskje også sett at annonseselgerne våre har stått på hardt i et tøft marked, og at RB har satt i verk mange nye tiltak for å bygge relasjoner til leserne. Vi har holdt familiearrangementer, sponset lokale initiativ og jobbet målrettet for å nå unge lesere, sier hun.

Flere prisvinnere

Prisen for Beste featurejournalistikk 2020 gikk til Nettavisen for «Ekteskapsserien» der journalist Kjersti Westeng hadde intervjuet ektepar som hadde giftet seg på fra 1960-tallet og fram til i dag. 

Beste undersøkende journalistikk 2020 gikk til Nordlys og journalistene Silje Charlotte Solstad og Øystein Barth-Heyerdahl som avdekket en omfattende korrupsjonssak i Tromsø kommune. Den er fortsatt under etterforskning. 

Årets relasjonsbygger ble Gjesdalbuen som flyttet redaksjonen ut blant folk i kommunen da de innredet en varebil til studio og kontor som de aktivt bruker i det daglige arbeidet.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana