Nyheter / Amedia blir eier i FC Quiz
Amedia blir eier i FC Quiz
Gründerne Frode Lia (t.v), Jonas Feiring, Petter Veland og Jonas Giæver sammen med Shubam Mehra og Henrik Glasø Skifjeld i FC Quiz. Helge Birkelund, direktør Sportsutvikling i Amedia og styremedlem i FC Quiz helt til høyre.

Amedia blir eier i FC Quiz

14. september 2022

 Amedia har kjøpt seg inn på eiersiden i FC Quiz, som har utviklet fotballquizen med samme navn. Mediekonsernet ser store utviklingsmuligheter sammen med FC Quiz når de neste år skal vise OBOS-ligaen og tusenvis av andre fotballkamper. 

– Amedia ser etter aktører som er i randsonen til vår kjernevirksomhet, hvor vi kan tilføre en industriell verdi og hvor potensialet for fremtidig vekst er stort. FC Quiz treffer godt på disse kriteriene, sier Amedias direktør for strategi og vekst, Ole-Martin Brekke. 

– Vi har også stor tro på gründerne, som har en sterk kompetanse og et stort internasjonalt nettverk. Med vår lokale tilstedeværelse og store fotballsatsing kan vi utfylle hverandre godt. Dette blir et godt partnerskap, sier Brekke. 

– FC Quiz er et kunnskapsbasert, sosialt fotballspill hvor man skal kunne konkurrere mot seg selv og sine venner, sier Jonas Feiring, en av gründerne og CPO  i selskapet.

– Amedia er en perfekt partner for oss. Gjennom sin satsing på lokalfotball over hele Norge vil Amedia være en god match for vår ambisjon om å bygge et suksesscase her hjemme før vi skalerer for flere internasjonale brukere. Løsningen er under utvikling, og vil bli lansert for et større marked i løpet av 2023, sier Frode Lia, gründer og daglig leder i FC Quiz.   

Amedia annonserte i april at de etablerer et nytt vekstinitiativ gjennom en ny organisatorisk enhet Strategi og Vekst. Konsernet har posisjonen som ledende og innovativt digitalt mediekonsern med 2 millioner daglige lesere og sterke lokale og nasjonale posisjoner.   

– Strategi og Vekst er det naturlige neste steget og styrker satsingen på ny redaksjonell og kommersiell vekst, for å utvikle nye inntektsområder og levere enda bedre innhold til hele Norge, uttalte konserndirektør for økonomi, finans og strategi  i Amedia, Gisle Torheim, ved oppstarten i april.  

Amedia bestemte seg for å gå inn i FC Quiz etter at selskapet nylig inviterte nye aksjonærer inn, og har nå en eierandel på 10 prosent. Selskapet eies ellers av gründerne med 77 prosent og Iterate med 6 prosent, samt flere mindre investorer. 

Amedia streamer tusenvis av fotballkamper hvert år og har nylig sikret seg retten til å vise alle kamper fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen og majoriteten av kampene i NM herrer (cupen) fra 2023-sesongen. 

– FC Quiz er i en tidlig betaversjon, men de har en god tilvekst av brukere. Vi har latt oss imponere over hvor godt denne første versjonen har blitt mottatt av brukerne. Nå gleder vi oss til å bli bedre kjent med dem og se hvilke muligheter vi har til å skape noe sammen, sier Brekke. 

FC Quiz er tilgjengelig på nett og som App for iOS- og Android-telefoner.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana