Erik Sønstelie blir gravesjef i Amedia
– Avisene i små og store lokalsamfunn skal også være der når makt utøves, se på konsekvensene, løfte frem feil og lovbrudd som begås, sier Amedias nye gravesjef Erik Sønstelie.

Erik Sønstelie blir gravesjef i Amedia

20. desember 2023

Erik Sønstelie (61) er ansatt som leder for gravende journalistikk og journalistisk kompetanseutvikling i Amedia. Han skal bidra til å videreutvikle den undersøkende journalistikken i Amedias mer enn hundre aviser.

Sønstelie er ansatt i den nyopprettede stillingen, og kommer fra rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad, som han har hatt siden 2017.

 

Bred journalistisk erfaring 

– Jeg har satt stor pris på å få lede en av de ledende og flotteste regionavisene i Norge. Men det å få bygge opp og lede den nye satsingen på undersøkende og datastøttet journalistikk i det som er blitt Norges største mediekonsern, er en utfordring man ikke sier nei til, sier Sønstelie.

Sønstelie har bred erfaring som medieleder, blant annet fra VG, Svenska Dagbladet, Nationen, Forsvarets Forum og Gudbrandsdølen Dagningen.  I flere år hadde han også ansvar for utdanningsprogrammet for journalistene og mellomlederne i Schibsted. 

Sønstelie har i seks år ledet Mediebedriftenes landsforening i Innlandet og er engasjert i medieorganisasjonenes arbeid for pressefrihet og ytringsfrihet. Han  har vunnet VGs gullpenn, Skup-diplom og senest i år fikk han sammen med Stina Håkensbakken prisen for beste journalistikk i Innlandet. Han har lenge utmerket seg som en leder som er opptatt av at undersøkende journalistikk er like viktig for lokalaviser som riksdekkende medier.

– Avisene våre i små og store lokalsamfunn er ikke bare  lim i samfunnet. De skal også være der når makt utøves, se på konsekvensene, løfte frem feil og lovbrudd som begås, sier han.

Sønstelie mener sterke uavhengige lokale redaktørstyrte medier kanskje aldri har vært viktigere enn nå.

Erik Sønstelie arbeider også som mentor for den internasjonale organisasjonen for nyhetspublisister,  Wan-Ifra, og har bistått  lokale og regionale medieledere fra andre kontinenter.

Sønstelie starter i sin nye rolle 20. januar 2024. Han fortsetter som ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad fram til dette tidspunktet.

 

Amedia forsterker gravearbeidet 

Nyhetsdirektør i Amedia, Markus Rask Jensen, er svært fornøyd med ansettelsen. 

– Nå kan vi legge ekstra trykk på arbeidet med å utvikle gravejournalistikken i Amedias aviser. Det finnes mange viktige historier i de mange lokalsamfunn rundt i landet som fortjener å bli fortalt. Med bidrag fra Erik Sønstelie er jeg trygg på at flere viktige historier vil bli fortalt i Amedias aviser, sier han.

– Norske mediebrukere forventer at våre aviser avdekker kritikkverdig forhold, har et bredt kildetilfang og presenterer innholdet med en trygg og god presseetisk standard, sier Jensen.

Han understreker at  Amedia i flere år har styrket den undersøkende journalistikken i konsernets aviser gjennom det interne gravefondet, som har bidratt til flere viktige avsløringer i Amedias lokalaviser.

Foruten det interne arbeidet med økonomisk støtte til graveprosjekter, har Amedia i de siste årene hatt et organisert samarbeid med Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen. 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER