Erik Bonesvoll blir utviklingsdirektør i Amedia
Erik Bonesvoll (t.v.), ny utviklingsdirektør, og Håvard Solheim, konserndirektør for data og teknologi i Amedia. Foto: Ihne Pedersen/ Amedia

Erik Bonesvoll blir utviklingsdirektør i Amedia

05. februar 2024

Erik Bonesvoll (49) er ansatt som utviklingsdirektør i Amedia. Han kommer fra stillingen som produktdirektør i Schibsted, hvor han har jobbet i 18 år. 

Bonesvoll har lang erfaring fra mediebransjen og har hatt ulike lederroller i Schibsted siden 2006. Rollen som produktdirektør med ansvar for Schibsteds redaksjonelle plattform har han hatt siden 2020. 

– Jeg ser frem til å få bidra til at vi leverer tidsriktige teknologiske og kostnadseffektive løsninger som bidrar til å sikre mediemangfoldet. Jeg har grunnleggende tro på skalafordeler. Amedia har mange aviser som er unike, men som har mange av de samme behovene, sier Bonesvoll. 

Vil videreutvikle Amedias avisplattform

– Ved at jeg nå vender tilbake til Amedia har ringen sluttet. Min første jobb var som avisbud i Romerikes Blad da den fortsatt hadde ettermiddagsavis, og jeg syklet rundt med aviser etter skoletid, forteller Bonesvoll. 

Han legger til at valget av mediebransjen var litt tilfeldig.

– Jeg har alltid vært interessert i nyheter, samfunnsspørsmål og verden rundt meg. Dessuten trives jeg godt med en hektisk hverdag.  

Bonesvoll er utdannet sivilingeniør fra Trondheim. Med lang erfaring fra ulike roller i Schibsted-systemet har han opparbeidet seg solid erfaring med alt fra abonnementsplattformer og innlogging, til produktutvikling av lyd, video, personalisering og AI. 

I Amedia får Bonesvoll overordnet ansvar for de utviklingsrettede fagmiljøene, og produktansvar for plattformer på tvers av konsernets  publikumsprodukter.

– Den norske medie- og IT-verden er liten, så jeg har god kjennskap til Amedias solide avisplattform og de dyktige ansatte i utviklingsmiljøet. Det blir spennende å lede teamet som skal utvikle den videre, sier Bonesvoll. 

– Stødig valg  

Håvard Solheim, konserndirektør for data og teknologi, er svært tilfreds med ansettelsen av Bonesvoll. 

– Amedia er ingenting uten avisene våre. Derfor er vår modell som konsernfellesskap å løse problemer én gang, ett sted, for hundre aviser. Vi lager felles løsninger, som skal ivareta den enkelte avis i et evighetsperspektiv. Med Eriks fagkompetanse og lederegenskaper er han svært godt egnet til denne rollen, sier Håvard Solheim, konserndirektør for data og teknologi i Amedia. 

Han legger til at Bonesvoll har ledet utviklingsrettede fagmiljøer i mange år. 

– Jeg er helt trygg på at han, sammen med resten av laget vårt, vil bidra til at Amedia videreutvikler kompetansemiljøene våre for fremtiden. Han forstår hvordan en kompleks organisasjon som Amedia fungerer, og har over år vist en god evne til å ivareta både de kortsiktige men også langsiktige behovene i vår bransje.

Solheim hadde rollen som utviklingsdirektør frem til mars 2023, da han ble konserndirektør. 

Bonesvoll tiltrer stillingen som utviklingsdirektør i Amedia innen 1. mai. 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER