Eirik Hoff Lysholm blir ny ansvarlig redaktør i Avisa Oslo
Eirik Hoff Lysholm blir ny ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo. Foto: Ihne Pedersen/ Amedia

Eirik Hoff Lysholm blir ny ansvarlig redaktør i Avisa Oslo

08. august 2023

Eirik Hoff Lysholm (48) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo (AO). Han overtar rollen etter Kristin Stoltenberg (54) som går til Watch Media.

Hoff Lysholm kommer fra rollen som sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen, der han har vært siden 2010. Han har også lang erfaring fra Amedia-eide Bergensavisen, der han blant annet jobbet som vaktsjef. 

Han overtar rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder etter Kristin Stoltenberg, som er ansatt som sjefredaktør og landssjef i Watch Media. 

– Jeg fikk min første jobb som guttunge i ei lokalavis i Bodø og ble voksen i ei lokalavis i Bergen. Årene i BA var blant de gøyeste i mitt arbeidsliv. Muligheten til å få skape samme suksess i Oslo med Avisa Oslo som BA har klart fra utfordrerposisjon i Bergen, ble rett og slett for spennende til å si nei, sier Hoff Lysholm.

Avisa Oslo er like viktig som unik
– Jeg er imponert over Amedias vilje til å satse, og ikke minst innsatsen mine forgjengere og redaksjonen har lagt ned for å etablere en solid og unik lokalavis for hovedstaden. Min største motivasjon er at Avisa Oslo er til for hele byen som jeg elsker. Kona er fra Bergen og jeg er fra Bodø, men Oslo er vår by. Vi er en typisk Oslo-familie, som kommer fra ulike steder, men har en felles Oslo-identitet, sier Hoff Lysholm.

I tillegg til Hoff Lysholms lokalaviserfaring, har han hatt ulike redaksjonelle roller i VG og i Her og Nå. Han gikk nylig av som styreleder i Norsk Redaktørforening, og har vært styreleder i Norsk Presseforbund.

– Avisa Oslo er like viktig som unik for denne byen, men også for Amedias redaksjonelle nettverk i hele Norge. Er det noe jeg har lært av å jobbe for den frie, uavhengige journalistikken både nasjonalt og internasjonalt gjennom verv i Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund, så er det at den sannhetssøkende journalistikken og ytringsfriheten er demokratiets grunnmur. Oslos lokaldemokrati trenger møteplassene som Avisa Oslo og Amedias bydelsaviser tilbyr. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med de dyktige ansatte i Avisa Oslo og den enorme innsikten og støtteapparatet som Amedia tilbyr sine aviser og redaktører, sier Hoff Lysholm.

En uredd og sterk redaksjonell leder
Morten Nilsen, styreleder i Avisa Oslo og konserndirektør for mediehus i Amedia, er svært tilfreds med ansettelsen av Hoff Lysholm. 

– Eirik er en uredd og faglig sterk redaksjonell leder, som forstår de merkantile delene av en medievirksomhet. Han har tung og relevant medieleder-erfaring fra mange år i Dagsavisen, og bred erfaring fra ulike deler av norsk mediebransje. Eirik vet mye om å bygge sterke lag fra utfordrerposisjon, sier Nilsen.

Han legger til at ansettelsen sender et tydelig signal om Amedias ambisjonsnivå for Avisa Oslo og bydelsavisene. Hoff Lysholm vil også overta rollen som styreleder i bydelsavisene Akersposten, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands Blad og Sagene Avis. 

– Jeg er helt sikker på at Eirik sammen med redaksjonen vil bidra sterkt til å videreutvikle våre aviser og samlede redaksjonelle kraft i hovedstaden, som er helt sentral for vårt Alt-univers. 

Stoltenbergs betydelige bidrag for Avisa Oslo

– Jeg vil gjerne takke Kristin for hennes betydelige bidrag til Avisa Oslos utvikling. Hun har vært en tydelig leder for redaksjonen i en krevende periode for mediebransjen. Amedia er stolte av at våre ledere er attraktive i et internasjonalt mediemarked, og vi ønsker henne alt godt i hennes nye jobb, sier Nilsen. 

Kristin Stoltenberg har jobbet i Amedia siden 2019. Hun ledet først lokalavisen Nordstrands blad til sterke prestasjoner og en prisvinnende redaksjon. Videre overtok hun rollen i Avisa Oslo i september 2022. 

Nå er hun ansatt som sjefredaktør og landssjef i medieselskapet Watch Media. Watch Media eier fem nettaviser i Norge som leverer bransjejournalistikk, og er en del av det danske JP/Politikens Hus. 

– Jeg har hatt en fantastisk spennende tid i Avisa Oslo og Amedia, med kolleger jeg setter enormt pris på. Sammen har vi lagt ned et stort arbeid for å styrke Oslo-offentligheten og det er moro å se hvor godt de redaksjonelle grepene fungerer. Avisa Oslo har aldri hatt flere abonnenter enn nå, og denne uken passerte vi 9400 abonnenter, sier Stoltenberg. 

– Det har ikke vært noe enkelt valg å slutte, men for en med gründerspirit i magen var jobben som sjefredaktør og landsjef i Watch Media en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er trygg på at Avisa Oslo vil være i de beste hender, og jeg er skikkelig stolt av produktet og den flotte redaksjonen jeg kan gi videre.

Hoff Lysholm overtar rollen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo mandag 9. oktober. 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER