Drangedalsposten inngår samarbeid med Amedia
Fungerende redaktør og daglig leder Per Flåthe i Drangedalsposten og direktør for samarbeid og partnerskap i Amedia, Pål Eskås er sikre på at det nye partnerskapet vil være bra for begge parter.

Drangedalsposten inngår samarbeid med Amedia

15. desember 2023

Lokalavisa Drangedalsposten i Telemark inngår avtale om strategisk partnerskap med Amedia.  – Drangedalsposten er en god lokalavis for innbyggerne i Drangedal som vi ser fram til å samarbeide med, sier direktør for samarbeid og partnerskap i Amedia, Pål Eskås.

 

– Deres inntreden i vårt fellesskap vil bidra til å styrke vår samlede posisjon i Telemark. Vi skal bidra med systemer, metodikk og erfaring i samspill med de dyktige medarbeiderne i avisa, sier Eskås.

– Vi ønsker dette samarbeidet av flere årsaker, men trygghet for avisa er den viktigste. Vi tror Amedia er riktig for oss i de kommende år. Om kort tid skal vi feire 25-årsjubileum. Vi ønsker å være her de neste 25 årene også. Samtidig er det ikke til å underslå at kravene til vår avis i dag er de samme våre lesere stiller til andre aviser. For at vi skal være på topp, og kunne levere, må vi være del av en profesjonell og framoverlent organisasjon. Men Drangedalsposten skal naturligvis være lokaleid og selvstendig, forteller Per Flåthe, fungerende redaktør og daglig leder. 

Drangedalsposten har et opplag på vel 1.700. I tillegg til en løpende oppdatert nettavis kommer den ut på papir en gang  i uka. 

Avtalen om strategisk samarbeid med Amedia innebærer at Drangedalsposten vil få samme tilknytning til Amedia som aviser med tilsvarende avtaler. Blant dem er Eidsvoll Ullensaker Blad, Gudbrandsdølen Dagningen, Hamar Arbeiderblad og Trønder-Avisa. Drangedalspostens inntreden i avisfellesskapet innebærer at Amedia får 19 partneraviser i tillegg til mer enn hundre egne avistitler over hele landet.

Samarbeidet vil omfatte flere områder av avisdriften som redaksjonelle systemer, salg/marked, abonnement/opplag og tekniske løsninger. Drangedalsposten vil inngå i Amedias totalabonnement +Alt, som gir abonnentene av tjenesten tilgang til alt innhold i mer enn hundre lokalaviser over hele landet.

– Selv om vi er svært lokalt fokusert, er befolkningen i Drangedal blitt supplert med innflyttere fra flere steder i Norge. Disse vil trolig ønske en tilknytning til nyheter og saker fra sine respektive områder. I tillegg har mange flyttet ut av kommunen. Kanskje deres familier vil følge med på ting der utflytterne nå bor, sier Per Flåthe. 

– I Amedia har vi flere års erfaring med utvikling av og samarbeid med tilsvarende aviser, både de vi eier og avisene vi har strategiske samarbeidsavtaler med. Nå gleder vi oss til å komme i gang med det konkrete arbeidet sammen med Drangedalsposten. Jeg er sikker på at dette vil få positiv betydning både for avisa og Amedia som fellesskap, sier Pål Eskås.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER