Cupfest i Amedias aviser under fotball-NM
Christian Haksø, leder av videodesken i Amedia, er ansvarlig for produksjonen av 62 fotballkamper. Foto: Per Ervland/ Amedia

Cupfest i Amedias aviser under fotball-NM

09. april 2024

Denne uken spilles det 64 kamper i den første NM-runden i fotball. Samtlige kamper produseres og gjøres tilgjengelig for fotballfans over hele landet. 

NM har en lang tradisjon i Norge og har stått sterkt i den norske fotballsjela siden 1902. I 2024 blir alle de 127 kampene produsert og kommentert. Samtlige kamper kan sees i Amedias lokalaviser og på Direktesport, med unntak av én kamp som vises på NRK i hver runde. 

– Cupen i Norge er fantastisk, og spesielt 1. runde er et av årets store høydepunkt i norsk fotball, der bredde møter topp og det skapes folkefester og minner for livet over hele landet. Dette er eventyret som kan bli virkelighet. Alle husker vi hvor nære Kjelsås fra nivå 3 var å nå cupfinalen på Ullevaal i fjor. Vi er veldig glade for at våre gode mediepartnere skal produsere alle kampene og sørger for bred dekning og velfortjent oppmerksomhet rundt turneringen. Det er helt avgjørende for interessen, sier Karl-Petter Løken, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Den første NM-runden spilles denne uken, med totalt 64 kamper. 

– Det er et formidabelt løft som er gjort mulig fordi vi har fotografer og kommentatorer tilstede der hvor lokalfotballen spilles, sier Christian Haksø. Han er leder av videodesken i Amedia og prosjektleder for NM, som skal produsere 62 av kampene.  

– Det er et stort puslespill hvor vi må sikre at det er fotografer og kommentatorer på forskjellige arenaer rundt omkring i Norge, og så er det selvsagt en utfordrende jobb i kontrollrommet for å sikre at signalene flyter ut som de skal til publikum. Hvis det ikke blir for store utfordringer med vær og vind, er jeg likevel trygg på at dette skal gå bra, sier Haksø. 

Det er TV2 som har kjøpt rettighetene til NM, som en del av fotballavtalen for 2023 til 2028. TV 2 produserer selv én kamp denne runden, mens NRK viser Union Carl Berner mot Vålerenga. 

– Vi er bare syv kamper unna kvalifisering til Conference League, så dette ser vi fram til, sier Lars Petter Fosdahl fra Union Carl Berner, som møter Vålerenga i første runde. 

NM er selve kjernen i Amedia-avisenes fotballtilbud til våre +Alt-abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia.

– Det er historien om det lokale laget som har mulighet til å erobre hele landet. Det er drømmen om at noe stort skal skje, eller i hvert fall å slå laget fra den andre siden av elva eller byen i akkurat denne kampen, sier Birkelund. 

Amedias plattform Direktesport sender også NM Målshow, hvor de fleste scoringer fra cupen presenteres i studio av Daniel Austerheim, Tor Fredrik “Blakern” Larsen og Kasper Kvello. 

– Vi forventer minst 250 mål på onsdag, så det blir hektisk i studio, sier Christian Haksø. 

NM 1. runde spilles tirsdag 9. april (1 kamp) onsdag 10. april (55 kamper) og torsdag 11. april (8 kamper).

Samtlige kamper er tilgjengelig på Direktesport og TV 2 Play, med unntak av Union Carl Berner og Vålerenga, som vises åpent på NRK. 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER