Amedias aviser skal sende Norgescupen

Amedias aviser skal sende Norgescupen

22. november 2022

Amedias aviser skal vise Equinor Norgescup i langrenn, junior-NM og Hovedlandsrennet etter at Norges Skiforbund og Amedia har inngått avtale om rettighetene for denne sesongen. Første sending på Amedias plattform Direktesport blir fra Equinor Norgescup på Gålå allerede kommende helg.

Fredag går startskuddet på Gålå med sprint fri teknikk i Equinor Norgescup for det nye samarbeidet mellom Norges Skiforbund og Amedia. På startstreken finner vi blant andre Julie Myhre, Harald Østberg Amundsen, Sjur Røthe og Didrik Tønseth.


– Langrenn er Norges viktigste vinteridrett, målt i publikumsinteresse. Equnior Norgescup  samler både noen av landets beste utøvere og en stor bredde av løpere fra hele landet. For oss, som er den største utgiveren av redaktørstyrte medier med over hundre titler fra nord til sør, innebærer avtalen at vi nå kan tilby enda mer godt og spennende sportsinnhold til våre abonnenter, sier Helge Birkelund, direktør for sportsutvikling i Amedia. 

Sendingene vil være tilgjengelig i Amedias plattform Direktesport for abonnenter av konsernets egne aviser og 17 partneraviser, uten ekstra kostnad. 

Equnior Norgescup er, sammen med NM, det høyeste nivået for nasjonale langrennskonkurranser i Norge. De er godkjent som FIS-renn, som innebærer at det i tillegg til de norske løperne, som regel kommer utøvere på høyt nivå fra andre nasjoner. For hver av de tre rennhelgene i Equnior Norgescup stiller opp mot 350 løpere til start. I junior-NM regner arrangørene med 800 deltakere. Like mange antas å komme til Hovedlandsrennet.

– Det er veldig bra for ski-Norge at vi får vist disse rennene direkte gjennom Amedias distribusjonsnettverk over hele landet. I Equinor Norgescup, junior-NM og i Hovedlandsrennet får vi vist frem våre aller beste skiløpere, bredden i ski-Norge og ikke minst at vi ser morgendagens helter. Arrangementene samler også hele ski-Norge på sitt beste, og vi kommer til å se mange landslagsløpere på startstreken flere av disse rennene. Lokalavisene i Norge er utrolig viktig for oss, og vi ser veldig frem til dette spennende nye samarbeidet med Amedia, sier langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig.

 

Dette er arrangementene som inngår i avtalen mellom Amedia og Skiforbundet:

Equinor Norgescup Gålå, kvinner og menn, 25.-27. november 2022

  • Equinor Norgescup Nannestad,  kvinner og menn,  17.-19. februar 2023
  • Equinor Norgescup Brumunddal,  kvinner og menn, 10.-12. mars 2023
  • NM Junior Alta, kvinner og menn, 3.–5. mars 2023 
  • Hovedlandsrenn Meråker, gutter og jenter, 24.-26. februar 2023
Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER