Nyheter / Amedia sender rekordmange vinterkamper
Amedia sender rekordmange vinterkamper
Vålerenga er ett av mange norske topplag som spiller kamper i Marbella i vinter som vises på Amedias sportsplattform Direktesport. Foto: Annika Byrde / NTB

Amedia sender rekordmange vinterkamper

05. januar 2023

I vinter skal Amedias aviser sende 50 kamper fra Marbella med lag fra Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien. Marbella-samlingen gir de norske topplagene mulighet til å spille mot hverandre og topplag fra andre land. Det er flere godbiter å glede seg til.

Kampene sendes, sammen med 75 andre toppkamper, på Amedias sportsplattform Direktesport fra slutten av januar og fram mot seriestarten i april. Det betyr minst 125 kamper på øverste nivå på Direktesport før seriefotballen begynner å rulle.

– Alle kamper er tilgjengelige på Direktesport for alle som har et abonnement i en av våre mer enn 100 aviser eller 17 partneraviser. Fra denne sesongen har vi, gjennom et omfattende og langsiktig partnerskap med TV 2, sikret oss rettigheter til både topp- og breddefotball i Norge. Og det er ekstra hyggelig å starte vårt nye fotballtilbud allerede nå på nyåret med toppkamper fra Marbella som omfatter lag som for eksempel Rosenborg, Vålerenga, Brann og Molde, sier direktør for sportsutvikling i Amedia, Helge Birkelund.

Han forteller videre at det nå jobbes på høygir for å være klar til seriestart med den nye Direktesport-plattformen som er basert på TV 2 Play-teknologi.

Kampoppsettet på den spanske solkysten byr på godbiter som Molde mot Häcken, forrige års vinnere av serien i Norge og Sverige, Rosenborg - Stabæk, Vålerenga - Malmö  og Brann - Sarpsborg 08, for å nevne noen av kampene. Kampene er en viktig del av oppkjøringen foran en krevende sesong for toppklubbene i Eliteserien, OBOS-ligaen og Toppserien. 

Rettighetene for Marbella-kampene har Amedia skaffet seg sammen med fotballpartner TV 2.

Men Direktesport har betydelig mer vinterfotball å by på gjennom Amedia-avisene, med eksklusive rettigheter til 75 kamper med norske toppklubber i tillegg til treningskampene i Marbella. Disse kampene spilles i både Norge og utlandet. Bodø/Glimt, som møter svenske og danske lag, er én av klubbene som du bare kan følge gjennom Direktesport.

– Med vår store satsing på vinterfotballen vil vi vise våre fotballinteresserte avisabonnenter hva de kan forvente av oss når den norske fotballen begynner å rulle for fullt. Da vil alle med et +Alt-abonnement i en av våre aviser kunne se alle kampene til sine favorittlag i OBOS, Postnord-, Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon), NM Cup og mange andre kamper. Vi kan også by på 75 direktesendte kamper fra Eliteserien, forteller Birkelund.

Alle kampene vi viser fra Eliteserien og OBOS-ligaen blir produsert med høy kvalitet og med flere kameraer i samarbeid med TV 2.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana