Amedia regner med å få ut alle aviser

Amedia regner med å få ut alle aviser

30. desember 2021

Amedia jobber videre med å håndtere konsekvensene av dataangrepet som rammet natt til tirsdag 28. desember. Amedia har det siste døgnet løpende iverksatt tiltak for å gjenopprette produksjonen av papiraviser, og parallelt kartlagt hvilke persondata som er omfattet av dataangrepet. Det jobbes nå hardt med å få gjenopprettet de systemene som er berørt av angrepene. 

Papiravisene på vei tilbake til abonnentene

Amedia fikk i går kveld ut 13 av våre egne aviser og partneraviser. Årsaken til at man ikke klarte flere var at det tok lenger tid enn antatt å få opp en ny plattform for den redaksjonelle printproduksjonen. Produksjonen  ble operativ fra klokka 20 onsdag kveld, men prosessen viste seg  å ta lenger tid enn forutsatt. Enkelte  aviser kjørte på alternative løsninger slik at de kunne trykkes og distribueres. Alle eksterne aviser har blitt produsert, primært gjennom et godt samarbeid med både Schibsted og Polaris.

Amedia må ta et forbehold, men slik det ser ut nå, har vi lyktes med  å etablere et produksjonsrigg som gjør at vi legger til grunn at vi får gitt ut alle aviser som planlagt til i morgen. Det gjelder også noen aviser som hadde utgivelsesdato i går, men som da ikke kom ut. 

Øvrige forhold

Produksjonen av nettavis går som normalt, men systemer for publisering av papiravis, annonser og abonnementshåndtering fungerer ikke som normalt. 

Dataangrepet mot Amedia omfattet også administrasjonsverktøy der persondata om ansatte blir behandlet og arkivert. Forholdet ble anmeldt til Oslo politidistrikt tirsdag kveld, og meldt Datatilsynet onsdag kveld. I løpet av dagen i dag har alle våre ansatte mottatt informasjon. Denne informasjonen inkluderte også konkrete råd på generelt grunnlag om hva ansatte selv kan gjøre for å begrense risikoen for at persondata eventuelt kan misbrukes, gitt at de faktisk er på avveie. 

Per nå har Amedia ikke holdepunkter for å si hvorvidt de persondata som er omfattet av angrepet faktisk er tatt ut og spredt eller offentliggjort. 

Amedia har ikke hatt noen form for kontakt med de kriminelle aktørene som har utført dataangrepet. Det er uaktuelt for Amedia å gå i dialog med disse. 

Spørsmålet om hackernes identitet og øvrige spørsmål knyttet til etterforskning, håndteres av politiet.

29. desember: Det vil ta tid før situasjonen er normal

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER