Amedia kjøper Karmøynytt
Ansatte i Karmøynytt, som nå blir en del av Amedia. Fra venstre Rolf Helge Tveit, Ole Johannes Ferkingstad, daglig leder Anne Bjelland Amdal, ansvarlig redaktør Ann Margit Grønstad og Camilla Sørensen Wik

Amedia kjøper Karmøynytt

02. mai 2022

Amedia kjøper den digitale lokalavisa Karmøynytt fra Norvegen Media AS, som har flere lokale eiere. 

 

Karmøynytt ble etablert i 2011 og var en ukentlig gratisavis som ble levert til alle husstander i kommunen én dag i uka. I 2019 ble papirdistribusjonen avsluttet og Karmøynytt ble en heldigital abonnementsavis. Avisa holder til i Åkrehamn, og i 2021 var opplagstallet 1.396. 

– Karmøynytt kommer ut i Karmøy kommune med 42.500 innbyggere, som er den tredje største kommunen i Rogaland etter Stavanger og Sandnes. Som lokalavis har den derfor et betydelig potensiale til å utvikle seg videre. Jeg ser fram å få fortsette arbeidet sammen med de flinke medarbeiderne i Karmøynytt, sier konserndirektør Pål Eskås i Amedia.

Han framhever at Amedia, som er Norges største utgiver av redaktørstyrte medier, ønsker å tilføre Karmøynytt kunnskap og kompetanse basert på konsernets brede erfaring fra lokalaviser over hele landet. Karmøynytt blir et fullverdig medlem av Amedia-familien, som etter dette kjøpet vil utgjøre 101 titler fra 81 mediehus.

– Etter at vi kjøpte hjem Karmøynytt i 2018 sammen med næringsfondet, ansatte og lokale investorer, har vi lagt om hele forretningsmodellen. Selskapet har nå en positiv drift, med god økonomi og svært kompetente medarbeidere, både administrativt og redaksjonelt. Styrets viktigste oppgave var å sikre at innbyggerne i Karmøy kommune får lokale nyheter. Vi er glade for at Amedia som den største eieren av lokale medier i landet nå ønsker å videreutvikle selskapet, sier Bjørn Oddvar Madsen styreleder i Norvegen Media AS.

Amedias har rutinemessig informert Konkurransetilsynet om kjøpet av aksjene i Karmøynytt.
.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER