Amedia Distribusjon er et fyrtårn i miljøledelse

Amedia Distribusjon er et fyrtårn i miljøledelse

21. desember 2022

19. desember ble det siste regionkontoret sertifisert, og Amedia Distribusjon AS er dermed nå offisielt sertifisert i henhold til Miljøfyrtårnets kriterier.

Amedia Distribusjon har i mange år jobbet aktivt med bærekraftige tiltak i sin verdikjede, og har hatt stort fokus på både klimaavtrykk og arbeidsmiljø. Selskapet har vokst mye de siste par årene, og behovet for et mer strukturert og formelt rammeverk rundt bærekraft har vist seg. 2022 ble derfor året hvor Amedia Distribusjon tok steget mot å implementere aktiv miljøledelse i form av Miljøfyrtårn sertifisering av hovedkontor og regionkontorer.  

– Dette er en gledelig anerkjennelse av det systematiske miljø- og bærekraftsarbeidet vi har lagt ned de siste årene. Vi har en høy bevissthet på at våre virksomheter aktivt skal arbeide med å begrense våre avtrykk på klima og miljø og skape en mer miljøvennlig og bærekraftig distribusjon, sier administrerende direktør Ingar Merli i Amedia Distribusjon.

– Miljøfyrtårn-kriteriene dreier seg om å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø for våre ansatte, heve våre miljøprestasjoner, redusere vårt CO2-avtrykk, energiforbruk og avfallsmengder, som igjen skal bygge opp under en effektiv og lønnsom distribusjon for våre kunder, sier han.

– Vi har allerede gjort betydelige investeringer for å redusere utslippene fra våre transporttjenester, og har tatt i bruk 326 elektriske Paxster-kjøretøy på våre distribusjonsruter. Vi har også redusert plastforbruket, og jobber med samarbeidsprosjekter innenfor sirkulær økonomi og gjenbruk, forteller Merli.

Miljøfyrtårn-sertifiseringen er et viktig ledd i Amedia Distribusjons bærekraftstrategi, da det gir fokus, eierskap og struktur i arbeidet med å nå selskapets bærekraftsmål. 

– Samtidig gir den inspirasjon til å fortsette vårt engasjement de neste årene for å skape en mer miljøvennlig og bærekraftig distribusjon for fremtiden, sier en stolt distribusjonsdirektør.

Les mer om Amedia Distribusjons bærekraftsarbeid 

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER