Mediene skal påpeke skjevheter i samfunnet. Men samtidig er det like viktig å få fram menneskene som lykkes og historiene som utstråler glede – som igjen bidrar til optimisme og økt fellesskap.


31. januar 2019

Amedia gir én million kroner til ytringsfrihet

Norsk Pen etablerer et nytt fond for ytringsfrihet for å styrke Norsk PENs arbeid for ytringsfrihet. Amedia er en av 12 stiftere som hver har investert én million kroner i fondet. Konsernsjef Are Stokstad går inn i styret i ytringsfrihetsfondet.

Les mer


27. november 2018

Amedia kjøper Nordsjø Media

Nordsjø Media og Amedia er enige om at Amedia skal overta samtlige aksjer i medieselskapet som eier ni lokalaviser i Rogaland og Vest-Agder. Overtagelsen forventes å finne sted tidlig i 2019.

Les mer


5. oktober 2018

Elitevolleyball til Amedia

Norges Volleyballforbund har inngått avtale med Amedia.

Les mer


25. september 2018

Solid opplagsvekst i Amedia

Bergensavisen (BA) er Amedias opplagsvinner med en økning på hele 27,2 prosent fra året før. 59 av Amedias 63 lokalaviser økte sitt opplag fra 2017 til 2018.

Les mer


18. september 2018

Topphåndballen til Amedia

Amedia har inngått en avtale med Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball som betyr at Amedias lokalaviser og Nettavisen trapper opp sin dekning av håndball, og nå vil sende håndballens eliteserie for kvinner og menn. I tillegg har Amedia også visningsrett for håndballens nivå to og tre.

Les mer


12. september 2018

Amedia belønner god journalistikk

Rekorddeltakelse og høy kvalitet preget konkurransen om årets redaksjonelle priser i Amedia.

Les mer


5. juni 2018

Annonser i Amedia-aviser kåret til verdens beste

Jubelen steg i taket da Amedia ble ropt opp på scenen under INMA Global Media Awards 2018 som vinner i kategorien «Best Execution of Print Advertising».

Les mer


24. mai 2018

Aller velger aID til innlogging

Aller Media har valgt å benytte Amedias aID som identitets- og innloggingsløsning for alle sine publikasjoner. Dagbladet Pluss går live med aID til høsten.

Les mer


11. april 2018

Amedia vant europeisk pris

Amedia er blant Europas beste medievirksomheter til å drive digital innovasjon, og vant en av prisene under utdelingen av European Digital Media Awards.

Les mer


9. mars 2018

Sterkt Amedia-resultat

Amedia leverer et brutto driftsresultat på 476 millioner kroner i 2017. Dette er en forbedring med 96 millioner fra 2016 og skyldes kraftig digital abonnementsvekst, digital annonsevekst i 2. halvår og god kostnadskontroll.

Les mer


7. mars 2018

Én million mobillesere og sterk opplagsvekst

Amedia økte avisopplaget med tre prosent eller 15.000 eksemplarer i 2017. Antall digitalabonnement økte med 78 prosent.

Les mer


16. oktober 2017

Amedia kjøper Nettavisen

Amedia og Egmont styrker Nettavisen ved å rendyrke hver sin del av virksomheten. Amedia kjøper Nettavisen og NA24, mens Egmont kjøper magasinene Side2 og Side 3 samt bloggvirksomheten.

Les mer


13. oktober 2017

Amedias aviser skal sende Toppserien for kvinner

Norges Fotballforbund (NFF) og Amedia har inngått avtale om eksklusive rettigheter i fem år til å sende kampene i Toppserien for kvinner.

Les mer


28. september 2017

Mobilt gjennomslag for lokalavisene

Stadig fler foretrekker å lese lokale nyheter på digitale plattformer. Nesten 40 prosent av alle lesere av Amedias 63 lokalaviser, er heldigitale lesere.

Les mer


22. september 2017

Nå kan Amedias aviser sende hockey direkte

Amedia og Norges Ishockeyforbund (NIHF) er enige om en avtale som gir Amedia-avisene eksklusiv rett til å vise hockeykamper direkte.

Les mer


20. september 2017

Vant journalistikkpris i Amedia

Sandefjords Blad vant prisen for beste journalistikk i Amedia i 2017 for avsløringen om økonomisk ukultur i tre Vestfold-kommuner som skal slå seg sammen.

Les mer


1. september 2017

Forlenger og utvider fotballavtalen

Norges Fotballforbund (NFF) og Amedia har inngått avtale om rettighetene til å produsere og overføre alle fotballkampene i PostNord-ligaen og samtlige kamper i de 10 rundene i eliteserien i Futsal.

Les mer


22. august 2017

Amedia har passert 500.000 abonnenter

Veksten i antall betalende aviskunder fortsetter. Amedia har nå passert en halv million abonnenter. Det er det høyeste tallet på fem år. Antall heldigitale abonnenter er tredoblet på 18 måneder.

Les mer


22. juni 2017

Amedia overtar Varingen

Amedia overtar eierskapet til lokalavisen Varingen i Nittedal. Salget av avisen ble godkjent av selskapets generalforsamling 21. juni, og overtagelsen vil finne sted i begynnelsen av juli måned.

Les mer


3. mai 2017

Tar digital sats

Rana Blad og Helgelendingen går fra seks til fire papirutgivelser i uka. Avisene satser samtidig med den nye digitalavisa «Nyhetsdøgnet» som skal hjelpe leserne til å få med seg de viktigste hendelsene gjennom siste døgn.

Les mer


26. april 2017

31 cupkamper vises av Amedias aviser

Amedias aviser sender 31 kamper fra cupens første runde direkte på nett-tv.

Les mer


24. april 2017

Satser programmatisk

Amedia har tatt et sjumilssteg i reklamemarkedet. Ved å ta i bruk den verdensledende teknologiplattformen til Google, posisjonerer Amedia seg sterkere i markedet for programmatisk reklamesalg og tilbyr nå annonsørene nye og mer slagkraftige løsninger.

Les mer


3. mars 2017

Sterkt resultat i 2016

Fremgangen fortsetter i Amedia. Konsernet leverte i 2016 et brutto driftsresultat (EBITDA) på 422 millioner, og gikk ut av året med rekordsterk vekst i antall betalende abonnenter.

Les mer


17. januar 2017

Amedia inngår teknologiavtale med Google

Amedia inngår avtale med Google om leveranse av ny annonseteknologi. Teknologien vil bli implementert i løpet av våren og innebærer at Amedia i kombinasjon med egne brukerdata vil kunne tilby annonsørene et enda mer kraftfullt produkt i lokalmarkedet.

Les mer


9. november 2016

Kraftig digital opplagsvekst for lokalavisene

Nye abonnenter strømmer til Amedias lokalaviser. Amedias 62 abonnementsaviser har hatt en vekst på 6,2 prosent eller 28.000 abonnenter det siste året.

Les mer


12. september 2016

BA best i Amedia på journalistikk i 2016

Bergensavisen og journalist Linda Nilsen fikk Amedia-prisen for beste journalistikk i 2016 for sin avsløring av sviktende rutiner og mangelfull styring på sykehjemmet Betanien.

Les mer


29. august 2016

LO Media kjøper Avisenes Nyhetsbyrå

LO Media kjøper alle aksjene i Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) fra Amedia, inkludert nettstedet siste.no, som byrået driver. ANB skal fortsette å levere innhold til Amedias lokalaviser.

Les mer


4. mai 2016

Ny eier og nytt styre

Amediastiftelsen har overtatt aksjene i den norske delen av Amedia AS fra Telenor, LO og Fritt Ord. Amediastiftelsen er opprettet av Sparebankstiftelsen DNB for å eie Amedia as, i tråd med forutsetningene i kjøpsavtalen som ble inngått 22. februar.

Les mer


7. mars 2016

Sterkt år for Amedia

Amedia forbedret resultatet kraftig i 2015. Konsernet leverer et brutto driftsresultat (EBITDA) før engangseffekter på 536 millioner og et resultat før skatt på 267 millioner.

Les mer


25. februar 2016

400.000 aID-kunder i Amedia

Mer enn 400.000 brukere har nå tatt i bruk Amedias digitale innloggingsløsning aID. Veksten i antall digitale kunder i Amedia fortsetter også i 2016.

Les mer


22. februar 2016

Stiftelse blir eier av Amedia

En nyopprettet stiftelse blir eier av Amedia-konsernet og sikrer dermed et langsiktig og stabilt eierskap til norske lokalaviser. Det er i dag undertegnet en avtale som innebærer at den nye stiftelsen vil overta alle aksjene i Amedia fra LO, Telenor og Fritt Ord. Formell overtagelse forventes å skje i april.

Les mer


11. januar 2016

Aviser får flere abonnenter

22 av Amedias aviser økte antallet betalende abonnenter gjennom 2015.

Les mer


23. november 2015

Amedia på plass i eget hus

- Endelig er våre virksomheter i Oslo samlet på ett sted. For oss innebærer dét mye mer enn bare å flytte inn i nye lokaler, sier konsernsjef Are Stokstad.

Les mer


17. november 2015

Europas beste lokalavis

Dei lager Europas beste lokalavis. – Utan tvil den gjevaste prisen vi har fått, seier en stolt redaktør, Tomas Bruvik.

Les mer


27. oktober 2015

Live ishockey i Amedias aviser

Amedia har inngått avtale med Norges Ishockeyforbund om rettighetene til å vise direktesendte kamper fra 1. divisjon i ishockey.

Les mer


22. september 2015

Fordomsfull ferievikar fikk Amedias journalistpris

Det startet som en idé under jobbintervjuet for en sommerjobb i Tønsbergs Blad. Prosjektet «Jakobs fordommer» i Tønsbergs Blad vakte stor oppmerksomhet .

Les mer


26. mai 2015

1881.no er mest treffsikker

Kvaliteten på søketreffene hos 1881.no er den desidert beste blant norske nettkataloger.

Les mer


4. mars 2015

Tok opp 70 år gammelt tabu

I vinter har Telemarksavisa publisert en artikkelserie om historiene til norske «tyskerbarn». Den har vakt oppsikt.

Les mer


23. januar 2015

Var best da Martin valgte Real Madrid

Hele fotball-Norges nye helt og Drammens store stjerne Martin Ødegaard havnet til slutt i den spanske storklubben Real Madrid. At lokalavisen Drammens Tidende var den første til å fortelle hele fotball-Europa om dette, og lenge ble oppgitt som eneste kilde til nyheten av medier i Norge og mange andre land, var ingen tilfeldighet. Det var en journalistisk prestasjon som det lå hardt og langvarig arbeid bak.

Les mer


25. november 2014

Når avisen setter ord på løsningen

Hurum kommune har slitt med stram økonomi og stort overforbruk. Da rådmannen sa opp og flere kommunesjefer var på vei ut, foreslo Røyken og Hurums Avis en ny tilnærming.

Les mer


31. oktober 2014

Bergensavisen lot leserne se utelivsbransjen i kortene

Tar man samfunnsoppdraget over på nett, gir det helt nye muligheter til å engasjere leserne. Bergensavisens gransking av byens utelivsbransje brukte interaktive kart for å slippe leserne inn i datagrunnlaget.

Les mer


21. oktober 2014

Blinkskudd

At lokalavisas fotograf er til stede på små og store arrangement, er viktig for lokalsamfunnet. Noen ganger resulterer det også i skikkelige blinkskudd.

Les mer


17. oktober 2014

Kjærlighetserklæring til lokalsykehuset

Lokalavisens samfunnsoppdrag omfatter også å bygge engasjement og glede lokalt. Lokalsykehus er ofte fokus for konfliktorienterte oppslag om feil eller nedskalering av tilbud. I Lofot-Tidende valgte de å kjøre en serie om livet og hverdagsheltene på lokalsykehuset.

Les mer


10. oktober 2014

Kommunens omsorg for eldre og syke under lupen

Tønsberg Blad har gjennom 2013 og 2014 satt fokus på eldreomsorgen i Tønsberg kommune. Gjennom å sette enkeltsaker inn i en større sammenheng, har avisens artikler medført endringer både i rutiner og kapasitet i kommunens omsorgsarbeid.

Les mer


6. oktober 2014

Uforglemmelige øyeblikk fra lokalhistorien

Moss Avis benytter nett-tv til å presentere historiske lokale hendelser på en ny måte. Serien trekker på avisens store arkivmateriale, ansatte som dekket begivenheten og andre sentrale personer i lokalsamfunnet. Moss Avis har gjennom prosjektet vist frem lokalavisens rolle som lokal identitetsskaper og dens viktige bidrag til å binde lokalsamfunnet sammen.

Les mer


16. september 2014

Når avisa taler og kommunen snur

Kvinnheringen oppdaga at kommunen ønskte å byggja 20 husvære for rusmisbrukarar og flyktningar i saman. I sakspapira stod det at fagfolk var positiv til dette, og at dette var bra for både brukargruppene og lokalsamfunnet.

Les mer


12. september 2014

Sviktende rutiner og personell uten godkjenning

Avisa Nordland avslørte i en artikkelserie hvordan det lokale sykehuset hadde sviktende rutiner og at personell uten formell godkjenning var satt til å behandle celleprøver som skulle påvise forstadier til livmorhalskreft. Resultatet var at en rekke kvinner feilaktig hadde fått beskjed om at prøvene var normale.

Les mer


2. september 2014

Hvordan nå unge lesere?

En viktig del av Amedias samfunnsoppdrag er å styrke lokaldemokratiet og være en arena for nyheter og debatt også for den oppvoksende generasjon. Hele 34 prosent av Norges befolkning er mellom 20 og 44 år. De utgjør en stor og viktig gruppe.

Les mer


21. august 2014

Kommunalt selskap under lupen

Uni-K er en bedrift eid av Haugesund kommune og skal gi varige, tilrettelagte arbeidsplasser for mennesker som trenger det. Under en forvaltningsrevisjon av selskapet kom det opp flere spørsmål om selskapet og ledelsen. Selskapet hadde blant annet opprettet et datterselskap som så ut til å ville spekulere i bygging av omsorgsboliger.

Les mer


20. august 2014

Bruker lokalavisen og Twitter for å treffe i nærområdet

ST1 er en kjede med automatiserte bensinstasjoner som ønsker å utfordre de etablerte kjedene med lavere priser. Reklamebyrået Bates United valgte bevisst lokale medier og Twitter for å nå ut i stasjonenes nærområde.

Les mer


20. august 2014

Nynorsk som samfunnsoppdrag

Norge har to likestilte målformer; bokmål og nynorsk. Når ein er minst, må ein kjempe for sin eksistens. Ein del av Firda sitt samfunnsoppdrag er å kjempe for at nynorsken held stand som eit levande bruksspråk.

Les mer


19. august 2014

#ingenåmiste

Livsviktige svømmekurs: Da en tenåring døde og en annen ble hardt skadd under bading på et populært samlingssted for ungdom, fikk Fredriksstad Blad med seg kommunen og svømmeklubben på en hurtigaksjon for å bedre svømmeferdighetene blant ungdom.

Les mer


19. august 2014

Vold i hjemmet

Romerikes Blad satte våren 2014 fokus på vold i nære relasjoner gjennom en større artikkelserie samt en tilhørende holdnings- og innsamlingskampanje. Funnene har fått Romerike politidistrikt til å sette ned en egen granskningsgruppe.

Les mer


19. august 2014

Engler i svart

Gode bilder er en viktig del av både gode og sterke historier. Fotograf Lisbeth Andersen i Romerikes Blad ble i 2013 tildelt Snusprisen fra Akershus Journalistlag for fotografiet "Engler i svart"

Les mer


19. august 2014

Størst av alt er dialekten

Fredriksstad Blad har de to siste årene jobbet bevisst med å skape stolthet rundt den lokale dialekten. Prosjektet har vært en stor suksess og har bidratt til å styrke avisas rolle som lokal identitetsbygger.

Les mer


19. august 2014

BUZZ IT!

Mens bransjen var opptatt med å snakke om New York Times' lekkede strategirapport, satte redaksjonen i Nordlys i gang en ny nyhetstjeneste.

Les mer


13. juni 2014

Kvitterte med tatovering

Saken om Stian Ytterdahl (18) fra Lørenskog knuste alle rekorder i Romerikes Blad hva angår global interesse. Videoen med 18-åringen ble startet av mer enn 160.000 verden over.

Les mer


3. juni 2014

Tribuner på dugnad

Fotballaget Ørn Horten spiller sine kamper i Lystlunden. Det gamle, ærverdige idrettsanlegget har imidlertid sett bedre tider. Det samme har dugnadsånden.

Les mer


13. mai 2014

Trekantsambandet fritt for bom

I vår ble det såkalte ”trekantsambandet” gratis, etter å ha vært bomfinansiert i 12 år.

Les mer


12. mai 2014

Dalsfjordbrua

I desember 2013 opna Dalsfjordbrua. Den bitt saman kommunane Askvoll og Fjaler. Det har vore ein lang kamp for bruforkjemparane for å få dette til. Det var ein gledens dag då snora vart klipt 14. desember. 

Les mer