Lokalt engasjement og lokale medier hører sammen. Våre medier skal formidle eksisterende engasjement og være en ytterligere pådriver gjennom konferanser, arrangementer og innovasjonstiltak.


22. september 2015

Fordomsfull ferievikar fikk Amedias journalistpris

Det startet som en idé under jobbintervjuet for en sommerjobb i Tønsbergs Blad. Prosjektet «Jakobs fordommer» i Tønsbergs Blad vakte stor oppmerksomhet .

Les mer


23. januar 2015

Var best da Martin valgte Real Madrid

Hele fotball-Norges nye helt og Drammens store stjerne Martin Ødegaard havnet til slutt i den spanske storklubben Real Madrid. At lokalavisen Drammens Tidende var den første til å fortelle hele fotball-Europa om dette, og lenge ble oppgitt som eneste kilde til nyheten av medier i Norge og mange andre land, var ingen tilfeldighet. Det var en journalistisk prestasjon som det lå hardt og langvarig arbeid bak.

Les mer


25. november 2014

Når avisen setter ord på løsningen

Hurum kommune har slitt med stram økonomi og stort overforbruk. Da rådmannen sa opp og flere kommunesjefer var på vei ut, foreslo Røyken og Hurums Avis en ny tilnærming.

Les mer


21. oktober 2014

Blinkskudd

At lokalavisas fotograf er til stede på små og store arrangement, er viktig for lokalsamfunnet. Noen ganger resulterer det også i skikkelige blinkskudd.

Les mer


17. oktober 2014

Kjærlighetserklæring til lokalsykehuset

Lokalavisens samfunnsoppdrag omfatter også å bygge engasjement og glede lokalt. Lokalsykehus er ofte fokus for konfliktorienterte oppslag om feil eller nedskalering av tilbud. I Lofot-Tidende valgte de å kjøre en serie om livet og hverdagsheltene på lokalsykehuset.

Les mer


6. oktober 2014

Uforglemmelige øyeblikk fra lokalhistorien

Moss Avis benytter nett-tv til å presentere historiske lokale hendelser på en ny måte. Serien trekker på avisens store arkivmateriale, ansatte som dekket begivenheten og andre sentrale personer i lokalsamfunnet. Moss Avis har gjennom prosjektet vist frem lokalavisens rolle som lokal identitetsskaper og dens viktige bidrag til å binde lokalsamfunnet sammen.

Les mer


20. august 2014

Nynorsk som samfunnsoppdrag

Norge har to likestilte målformer; bokmål og nynorsk. Når ein er minst, må ein kjempe for sin eksistens. Ein del av Firda sitt samfunnsoppdrag er å kjempe for at nynorsken held stand som eit levande bruksspråk.

Les mer


19. august 2014

#ingenåmiste

Livsviktige svømmekurs: Da en tenåring døde og en annen ble hardt skadd under bading på et populært samlingssted for ungdom, fikk Fredriksstad Blad med seg kommunen og svømmeklubben på en hurtigaksjon for å bedre svømmeferdighetene blant ungdom.

Les mer


19. august 2014

Vold i hjemmet

Romerikes Blad satte våren 2014 fokus på vold i nære relasjoner gjennom en større artikkelserie samt en tilhørende holdnings- og innsamlingskampanje. Funnene har fått Romerike politidistrikt til å sette ned en egen granskningsgruppe.

Les mer


3. juni 2014

Tribuner på dugnad

Fotballaget Ørn Horten spiller sine kamper i Lystlunden. Det gamle, ærverdige idrettsanlegget har imidlertid sett bedre tider. Det samme har dugnadsånden.

Les mer