Vaktskifte i Varingen


Tor Hjelset er ansatt som ny ansvarlig redaktør i lokalavisa Varingen i Nittedal. Han overtar etter Jan Fossen som har hatt stillingen i 37 år.

– Men det er forskjell på å se et nedslagsområde gjennom øynene til en beboer og gjennom øynene til en redaktør. Nå må jeg forandre fokus og ta på meg de redaksjonelle brillene for området. Når jeg skal jobbe i Nittedal blir det å se på ting med et helt annet aspekt, sier Hjelset som bor i kommunen. 

Han kommer fra stillingen som redaksjonssekretær i Frelsesarmeens blad Krigsropet. Han har jobbet som journalist i Varingen fra 2007 til 2011, og var redaksjonssjef i avisa fram til 2017. 

– Hva skal man si om å overta etter en person som ikke bare har jobbet, men vært avisa i alle disse årene. Ved siden av å lede avisa i det daglige har han tatt Varingen gjennom store endringer innen journalistikken, tekniske endringer og eierstrukturer. Det er imponerende, sier Hjelset om forgjengeren. 

– Tor har stor kunnskap om Nittedal, han er stø på det journalistiske og har erfaring fra andre mediehus. Jeg har veldig tro på at dette blir bra, sier styreleder Kristina Fritsvold Nilsen i Varingen om ansettelsen av Tor Hjelset som ny redaktør. 

Jan Fossen har sittet som redaktør siden 1. juni 1983 og kommer til å slutte ved årsskiftet. 

– Noe som i våre dager bare må sies å være imponerende. Ikke minst med tanke på de endringer innen journalistikken, tekniske hjelpemidler og strukturer i avishusene som har vært innen bransjen på de årene, sier Fritsvold Nilsen. 

– Tidene og journalistikken forandrer seg. Fra jeg begynte og frem til i dag tror jeg at jeg har vært på alle kommunestyremøter, og kanskje også komitemøter, som har vært holdt på rådhuset. Ikke bare journalistikken, men også de nye tekniske tidene med direkte overføringer, gjør at slike møter ikke lenger er der vi bruker mest tid. Og jeg tror at når jeg går av så kommer ikke jeg til å være der heller, smiler Jan Fossen.

Bildet: Jan Fossen, Tor Hjelset og Kristina Fritsvold Nilsen (Foto: Knut Hjertaas, Varingen)