26. mai 2014

Amedia satser på næringslivet i Nord


Amedia – region Nord lanserer i dag nettavisen Nord24.no. Nettavisen vil samarbeide tett med avisene Nordlys, Fremover, Lofotposten, Finnmark Dagblad og Finnmarken. – Målet er å bli best på løpende nyheter fra næringsliv og samfunnsliv i Nord-Norge, sier ansvarlig redaktør i Nordlys Anders Opdahl i en kommentar.

Nord24.no vil ha en fast stab på fire medarbeidere, tre i Tromsø og en i Oslo. De vil følge de store næringene handel, energi, sjømat og reiseliv tett, sammen med pengestrømmer og maktforhold i både det private næringsliv og det offentlige.
– Vi skal være kritiske og viktige, samtidig som vi vil lete etter og synliggjøre suksesshistorier, sier redaktøren for nettavisen, Rune Endresen i en kommentar. Han har bred erfaring som næringslivsjournalist fra blant annet Dagens Næringsliv og Nordlys. Med seg har han tre erfarne reportere i Linda Vaeng Sæbbe Rune S. Alexandersen og Magnus Holte Foruten egenproduksjon og stoff fra de ulike lokalavisene i regionen, vil Nord24.no knytte til seg aktuelle og kjente stemmer i et korps av spaltister og kommentatorer.

Amedias lokalaviser i Troms og Finnmark har forberedt samarbeidet om sin nye næringslivssatsing siden i fjor høst. De mener det er et åpenbart og stort behov for et eget næringslivssted og et enhetlig forum for hele landsdelen. Ansvarlig redaktør i Fremover, Tone Angell Jensen, og ansvarlig redaktør i Nordlys, Anders Opdahl, sier begge de har stor tro på og store forventninger til den nye digitale satsingen. – Jeg håper næringslivet i nord kjenner sin besøkelsestid og aktivt vil ta nettstedet i bruk, sier ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad, Sverre Joakimsen i en kommentar.

Konserndirektør i Amedia, Nina Refseth, har stor tro på den digitale satsningen. – Næringslivet i nord er i en rivende utvikling. Ved å samarbeide på tvers av våre lokale titler, har vi en unik mulighet til å gi en nær og relevant dekning i hele regionen.

Nettstedet Nord24.no ble lansert mandag morgen kl. 07.00.

Oslo/Tromsø 26. mai 2014

Kontaktpersoner:
Ansvarlig redaktør Anders Opdahl, Nordlys/Nord24.no, tlf: 992 14 628
Redaktør Rune Endresen, Nord24.no, tlf: 416 85 708
Konserndirektør Amedia, Nina Refseth, tlf: 416 00 701