Jobb hos oss / Fra romfysikk til lokalaviser

Fra romfysikk til lokalaviser

Sigve Smedsrud Harang (29) ble ansatt våren 2020 og er en av Amedias nyeste medarbeidere.

– Jeg er egentlig data scientist, men ønsket å lære mer om engineering. Det er spennende å jobbe med et nytt område, samtidig som jeg har mulighet til å bytte eller hospitere hos andre fagområder etterhvert, sier Harang. 

Han forteller lattermildt at mange tror han jobber med å lage datamaskiner når de får høre at han er en data engineer. Kort oppsummert handler jobben om å bygge og vedlikeholde infrastruktur og tjenester, og legge til rette for at andre produktteam får en enkel og sikker dataflyt.

 – Jeg synes det er bra at vi tar datasikkerhet på alvor, både med tanke på personvern og eventuelle angrep, sier Harang. 

Han forteller at mesteparten av jobben utføres i skyprodukter, noe som blant annet gjør veien til å teste nye ting kortere. 

– Vi kan fokusere på kode og å levere produkter. Det er smidig fordi vi ikke gjør oss avhengige av eksisterende strukturer. 

Fra romfysikk til lokalaviser

Harang er utdannet romfysiker ved Universitetet i Oslo. I masteroppgaven studerte han data fra en komet og bygget en helt ny analysemetode med Python.

Sigve gjør helt klart nytte av fysikkutdanningen som data engineer i Amedia Utvikling.
– På studiet jobbet vi med å kombinere matematikk og fysikk til problemer som kan løses på en datamaskin med Python. Sånn sett er det veldig overførbart. Det er aldri bortkastet å kunne mye om matematikk og problemløsning, forteller Harang.

Da han startet å jobbe i Amedia hadde han allerede erfaring med mediebransjen fra sin tidligere jobb i et mediebyrå. Å beherske ulike programmeringsspråk er også en fordel i jobben.

– Vi bruker mange ulike språk og får en bred kompetanse. Jeg kunne Python og noe JavaScript og SQL fra før, men Go var nytt for meg. Det er fint å kunne ett eller flere språk fra før, men jeg tenker det viktigste er at du er interessert i å lære språkene vi bruker, sier Harang.

Får gode tilbakemeldinger

I høst har Harang jobbet på et viktig prosjekt for Amedia Salg og Marked. Teamet har blant annet modernisert informasjonsflyten til og fra selgere, og utviklet nye arbeidsverktøy.

– Tilbakemeldingene er at de er veldige glade for jobben vi har gjort. Det virker som dette er verktøy de har ventet lenge på og som effektiviserer arbeidshverdagen for selgerne, sier Harang. 

I prosjektet har han vært en del av et tverrfaglig team. På grunn av koronasituasjonen har alle jobbet hjemmefra.

– Gode kolleger har gjort dette til en ekstra artig periode for meg, til tross for at vi sitter på hvert vårt hjemmekontor. Å jobbe med folk som har ulik faglig bakgrunn er alltid interessant og viktig for å finne de gode løsningene. Deling av ideer og erfaring er essensielt for å finne gode løsninger. 


«Work life Balance»

Harang hadde hørt mye positivt om Amedia fra venner og bransjekolleger. Da muligheten åpnet seg følte han seg sikker på at det var riktig valg. Han opplever at Amedia satser og tar vare på sine ansatte. 

 – Amedia gir meg personlig en unik miks av fagmiljø, «Work life Balance» og en mulighet til å jobbe med noe som er viktig og betyr noe.

Foreløpig har mesteparten av arbeidet skjedd på hjemmekontor, og Harang gleder seg til det blir mulig å jobbe på kontoret i Akersgata.

– «Back to the Office»-festen må jo komme på et eller annet tidspunkt, avslutter Sigve.

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Akersgata 34
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

Postboks 4458 Vika
8608 Mo i Rana