Dekker dagens journalistikk det vi faktisk bryr oss om? Som Data Scientist i Amedia kan du være med å påvirke!

Amedia er landets største utgiver av redaktørstyrte medier og ledende på lokal avisutvikling. Daglig når konsernets medier mer enn to millioner lesere gjennom 106 nasjonale, regionale og lokale titler. Konsernet har 2.100 ansatte og omsatte i 2022 for 4 milliarder kroner. Amedia er sertifisert av Great Place To Work. Sertifiseringen bekrefter og er et bevis på at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe. Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider på Amedia.no og følg oss på LinkedIn.

 

Hvem er vi?
Amedia er verdensledende på lokal avisutvikling og landets største utgiver av lokale medier. Vårt mål er å styrke demokratiet gjennom å opplyse, informere og utfordre leserne våre. Våre plattformer når ut til nesten to millioner hver eneste dag, og vi ønsker å nå enda flere. Derfor er det viktig for oss å forstå leserne våre gjennom smart bruk av data. Kollegaer med KI-kompetanse er viktige i verdikjeden vår, fra produktutvikling til journalistikk og leseopplevelse. Vi jobber kontinuerlig med å utnytte verdien i dataene våre for å holde oss robuste, innovative og tilpasningsdyktige i en verden som er i kontinuerlig endring. 

Rollen hos oss
Vi søker en Data Scientist som kan komplettere og styrke kompetansemiljøet vårt rundt data, analyse og KI. I stillingen vil du være med på å løfte enda mer verdi av våre data mot forretning, enten via automatisering eller innsikt. Du vil jobbe tett på forretning og produktutvikling for å identifisere fremtidige behov og muligheter. Vi baserer vår teknologistack på Google Cloud Platform med Python og SQL som primære språk, og håndterer også vår egen dataflyt (ved hjelp av DBT) og (managed) infrastruktur, i samarbeid med dataplattform-teamet.

Hvem er du?
Du har solid erfaring med dataanalyse og maskinlæring med bruk av Python og SQL, inkludert innhenting, bearbeiding og prosessering av data. Vi forventer også at du har erfaring med noen av følgende: tidsserier, personaliseringsalgoritmer, prising, språkmodeller, forklarbarhet og etikk innen KI, og/eller modellering av tilbud og etterspørsel.

 

Du trives med å jobbe tett med andre i tverrfaglige team, og har erfart hvor viktig det er å kommunisere på tvers av fagdisipliner for å avdekke behov og fostre ideer. Vi opplever at kreativitet også er en viktig egenskap å ha med seg når man jobber med KI i et mediehus med et stort mulighetsrom innen tilgjengelig data.

Vi ser etter noen som er opptatt av å lære og å dele av egen kunnskap. Dersom du i tillegg er ydmyk og har evnen til å tenke kritisk, samtidig som du har en litt rebelsk ånd tror vi at du vil passe godt inn i vårt miljø.

 

Vi ønsker at du oppfyller følgende sjekkpunkter: 

 
  • Erfaring med dataanalyse, statistisk modellering, bygging og bruk av maskinlæringsmodeller på store mengder data av ulik natur med bruk av Python og SQL, eller lignende språk
  • Erfaring med bruk av skyplattform for utvikling  (typisk GCP, AWS, eller Azure)
  • Mastergrad innen matematikk, statistikk, informatikk, økonomi, eller lignende relevant fagfelt.Hvorfor jobbe hos oss?
Hos Amedia vil du bli en del av et miljø med skikkelig flinke folk, der du vil få muligheten til å prøve, feile og videreutvikle deg både faglig og personlig. Vi tilbyr blant annet et faglig budsjett for hver enkelt ansatt som kan brukes på kurs og konferanser. Hos oss er det kort vei fra idé til lansering, og vi gir rom for utviklerne våre til å påvirke teknologien selv i stor grad.

I produkt- og teknologimiljøet blir du med på å skape brukeropplevelser for lesere og annonsører over hele landet. I tverrfaglige team bygger vi systemer og plattformer som hjelper journalister, redaktører og annonseselgere med å nå sine målgrupper. Hos oss får du fleksibilitet og frihet til å påvirke egen arbeidshverdag. Her er det rom til å lære, eksperimentere og feile. Vi har et sterkt samhold, bryr oss om hverandre og spiller hverandre gode. Amedia er også kåret til en av landets mest attraktive arbeidsgivere av både studenter og yrkesaktive innenfor ulike fagområder.

Vi verdsetter en god balanse mellom arbeid og fritid, med fleksibel arbeidstid innenfor gitte, normale rammer. Vi holder til i moderne lokaler ved siden av Oslo S og ønsker størst mulig tilstedeværelse her, samtidig som vi legger til rette for enkeltes behov for hjemmekontor av varierende hyppighet.

Du kan lese mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider: https://www.amedia.no/jobb-hos-oss.

Norsk flytende, både skriftlig og muntlig, er en forutsetning for denne stillingen. Vi ønsker derfor at du sender CV og søknad på norsk.

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med [email protected]/92462697 hvis du har spørsmål knyttet til stillingen. 
  

Om denne stillingen

Arbeidsgiver:
Amedia Produkt og teknologi AS
Tiltredelse:
Snarest
Søknadsfrist:
2024-08-31
Arbeidsplass:
Oslo/hjemmekontor
Tittel:
Data Scientist
Sektor:
Privat
Ansettelsesform:
Fast stilling
Stillingstype:
Fast
Antall stillinger:
1

Siri Øyen Larsen

Senior Data Scientist

[email protected]

+4792462697

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER