Nettavisen søker SoMe-journalist

Mediehuset Nettavisen er i vekst, både i antall lesere og økonomisk, og skal bli større. Vi har sterk skaperkraft, med en kultur preget av høy fagkompetanse, stort engasjement og godt humør. Vi holder til i sentrale, helt nye og moderne lokaler i Tollgaarden, rett ved Bjørvika og Oslo Bussterminal. Mediehuset er et heleid datterselskap av Amedia. Amedia er landets største utgiver av redaktørstyrte medier og ledende på lokal avisutvikling. Daglig når konsernet over to millioner lesere gjennom sine 109 medier. Konsernet har 2.100 ansatte og omsatte i 2022 for 4 milliarder kroner. Amedia er sertifisert av Great Place To Work. Sertifiseringen bekrefter og er et bevis på at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe. Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider på Amedia.no og følg oss på LinkedIn.

Vi har en ansatt som skal ut i permisjon, og i den anledning søker vi etter vikar som kan jobbe på kveldene for å jobbe med å skaffe oss trafikk fra andre kilder enn vår forside.

Målet er at du skal kunne hjelpe oss med oppmerksomhet og distribusjon på Facebook, søkemotorer, og sosiale kanaler for å øke trafikken vår.

Du vil:

 • Skrive og redigere innlegg for ulike sosiale medieplattformer. 
 • Identifisere målgrupper som vil ha spesifikt innhold, samt tilpasse og lage innhold for å engasjere dem.
 • Produsere visuelt innhold som bilder, grafikk og videoer.
 • Produsere lyd, og være med på utvikling av lydprodukter
 • Samarbeide med journalister og andre avdelinger for å sikre at innholdet er aktuelt og relevant
 • Administrere og overvåke sosiale medier-kontoer for å sikre rask respons på kommentarer og meldinger sammen med våre moderatorer. 
 • Bygge og opprettholde et engasjerende forhold med leserne.
 • Arrangere konkurranser, spørreundersøkelser og andre aktiviteter for å øke interaksjonen.
 • Skrive egne saker for sosiale medier og oppmerksomhet i søkemotorer
 • Lage egne videoer og annet innhold for sosiale medier

Du må kunne skrive godt, ha visuell forståelse og kunnskap og være godt kjent med de fleste sosiale medier-plattformene. I tillegg er det en fordel om du er kjent med hvordan saker treffer godt i søkemotorer, og kjenner til konsepter som Google Discover. Om noen nye dukker opp forventes det at du klarer å sette deg inn, og anbefale gode strategier og taktiske muligheter for å utnytte og bruke disse.

Du bør kunne:

 • Bilderedigering
 • Enkel lyd og videoredigering
 • Beherske de fleste digitale plattformer

Det er en fordel om du har bakgrunn eller erfaring med, men egenskaper kan her være viktigere enn faktisk teoretisk bakgrunn og erfaring:

 • Sosiale medier-arbeid
 • Redaksjonelt arbeid
 • Utdannelse innenfor journalistikk, media eller lignende

Du vil være en del av en større avdeling i redaksjonen som jobber med distribusjon, innovasjon og redaksjonell utvikling. Totalt er vi nå syv mennesker, i de fleste aldre og av begge kjønn.Stillingen ledes av utviklingsredaktør i Nettavisen.

Som person bør du være nyhetsinteressert, samfunnsengasjert og gjerne ha et ønske om å være kreativ og skapende. Målet er at du skal sammen med oss lage nye muligheter. Hos oss får du jobbe med et viktig samfunnsoppdrag, oppleve en stor grad av frihet og et sterkt samspill.

Det er en fordel om du har redaksjonell erfaring, men det viktigste er at du er ivrig, flink og har lyst til å være med på å utvikle oss videre på nye plattformer. 

Vi søker enten etter en person som kan jobbe i 100 prosent, eller to personer som kan jobbe 50 prosent. Arbeidstiden blir fra rundt 15.00, og utover - og etter avtale.
 

Om denne stillingen

Arbeidsgiver:
Mediehuset Nettavisen AS
Nettside:
www.nettavisen.no
Tiltredelse:
15.08.24
Lønn:
Etter avtale
Søknadsfrist:
2024-06-16
Arbeidsplass:
Tollgaarden, Oslo eller etter avtale
Tittel:
SoMe-journalist
Sektor:
Privat
Ansettelsesform:
Midlertidig
Stillingstype:
Vikariat
Omfang:
Fulltid
Antall stillinger:
1

Pål Nisja-Wilhelmsen

Direktør for utvikling, innovasjon og analyse

[email protected]

+4792013809

Vilde Holta Røssland

Klubbleder i Nettavisen

[email protected]

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER