Akersposten søker nyhetsjournalister til avis i vekst

Akersposten er en nettavis for bydelene Vestre Aker og Ullern i Oslo, og marker i 2025 sitt 120-årsjubileum. Avisen har i dag om lag 2500 abonnenter. Redaksjonen består nå av tre årsverk i tillegg til ansvarlig redaktør. Vi samarbeider tett med de andre Amedia-avisene i Oslo. Akersposten er eid av Amedia. Amedia er landets største utgiver av redaktørstyrte medier og ledende på lokal avisutvikling. Daglig når konsernet over to millioner lesere gjennom sine 109 medier. Konsernet har 2100 ansatte og omsatte i 2022 for 4 milliarder kroner. Amedia er sertifisert av Great Place To Work. Sertifiseringen bekrefter og er et bevis på at våre medarbeidere opplever organisasjonen som et godt sted å jobbe. Les mer om hvordan det er å jobbe i Amedia på våre karrieresider på Amedia.no og følg oss på LinkedIn.

Om stillingen

Akersposten har hatt en kraftig vekst de siste årene, og stadig flere leser og abonnerer på avisen som følger bydelene Vestre Aker og Ullern i Oslo vest tettest. Nå har vi sterke ambisjoner om å vokse videre og søker deg som vil være med på reisen.

Er du en dyktig forteller som brenner for lokaljournalistikk? Har du et kreativt sinn og ønsker å være en del av en ambisiøs redaksjon? Som journalist i Akersposten vil du ha ansvaret for å dekke et bredt spekter av saker i bydelene Vestre Aker og Ullern. Det er derfor viktig at du kan sette deg inn i nye temaer, liker å skrive om ulike ting og kan formidle engasjerende og relevante historier for våre lesere. 

Vi ser etter deg som 

 • Er språksikker og kan formidle kompliserte ting på en enkel måte
 • Vet hva som er en god sak og hvordan du finner den
 • Jobber selvstendig fra idé til ferdigstillelse, men ikke er redd for å spørre hvis du er usikker
 • Mestrer mange ulike temaer og gjerne lager saker om ting du ikke har mye erfaring med fra tidligere
 • Behersker ulike formater, tar gode bilder og kan lage enkle videoer
 • Trives med høyt tempo og har evner til å jobbe under press og i møte med stramme tidsfrister
 • Har journalistutdanning, eller annen relevant erfaring
 • Har kjennskap til bydelene som lokalavisen dekker

Akersposten søker etter to journalister. Den ene stillingen kan få tillagt ansvar som vaktsjef eller nyhetsleder, og erfaring fra dette eller lignende stilling er en fordel. 

Vi kan tilby

 • Mulighet for vekst og utvikling
 • En kreativ og innovativ arbeidsplass, med kolleger som trives godt sammen og vil hverandre vel
 • En sentral rolle i en viktig lokalavis med klare ambisjoner om vekst
 • Muligheten til å bidra til lokalsamfunnet gjennom din journalistikk
 • Stor frihet til å jobbe med det du ønsker. Det er kort vei fra idé til gjennomføring. Du blir en del av en liten redaksjon der innsatsen din blir lagt merke til og verdsatt
 • Spennende dager med stor variasjon. I utgangspunktet jobber du på dagtid fra mandag til fredag, men enkelte ganger kan det også være behov på kvelder og i helger

Hos oss får du jobbe med et viktig samfunnsoppdrag, oppleve en stor grad frihet og et sterkt samspill.

Er du den vi leter etter? Send inn din CV og et eksempel på dine skriveferdigheter til oss i dag. Oppgi i søknaden hva dine styrker er og hvilke temaer du liker best å dekke. Vi gleder oss til å høre fra deg!

Kontorsted for stillingen er på Røa i Oslo. 

Akersposten er heleid av mediekonsernet Amedia, som er sertifisert som Great Place To Work, og som har et av landets sterkeste redaksjonelle utviklingsmiljøer. Dette er ressurser du, som  journalist, vil kunne nyte godt av den daglige jobben i Akersposten.

Du kan også lese mer om hvordan det er å jobbe hos oss på våre Karrieresider: https://www.amedia.no/jobb-hos-oss og på LinkedIn: https://n9.cl/0uv5c

Ta gjerne en uforpliktende prat med ansvarlig redaktør og daglig leder Karl Andreas Kjelstrup, Tlf.: 90 58 43 62, E-post: [email protected].

Søknadsfrist 24. juni, men søknader blir vurdert fortløpende. 

Om denne stillingen

Arbeidsgiver:
Akersposten Media AS
Nettside:
https://www.akersposten.no/
Tiltredelse:
Etter avtale
Søknadsfrist:
2024-06-24
Tittel:
Journalist
Sektor:
Privat
Ansettelsesform:
Fast stilling
Stillingstype:
Fast
Omfang:
Fulltid
Antall stillinger:
2

Karl Andreas Kjelstrup

Ansvarlig redaktør

[email protected]

Amedia logo

Telefon 22 00 90 00

Org nr. 917 127 328

Personvern

Besøksadresse

Schweigaards gate 15
Postboks 1168 Sentrum
0107 Oslo

Fakturaadresse

(selskapsnavn AS)
Postboks 123
2027 KJELLER