Mediene skal påpeke skjevheter i samfunnet. Men samtidig er det like viktig å få fram menneskene som lykkes og historiene som utstråler glede – som igjen bidrar til optimisme og økt fellesskap.


17. oktober 2014

Kjærlighetserklæring til lokalsykehuset

Lokalavisens samfunnsoppdrag omfatter også å bygge engasjement og glede lokalt. Lokalsykehus er ofte fokus for konfliktorienterte oppslag om feil eller nedskalering av tilbud. I Lofot-Tidende valgte de å kjøre en serie om livet og hverdagsheltene på lokalsykehuset.

Les mer


19. august 2014

Størst av alt er dialekten

Fredriksstad Blad har de to siste årene jobbet bevisst med å skape stolthet rundt den lokale dialekten. Prosjektet har vært en stor suksess og har bidratt til å styrke avisas rolle som lokal identitetsbygger.

Les mer


3. juni 2014

Tribuner på dugnad

Fotballaget Ørn Horten spiller sine kamper i Lystlunden. Det gamle, ærverdige idrettsanlegget har imidlertid sett bedre tider. Det samme har dugnadsånden.

Les mer


13. mai 2014

Trekantsambandet fritt for bom

I vår ble det såkalte ”trekantsambandet” gratis, etter å ha vært bomfinansiert i 12 år.

Les mer


12. mai 2014

Dalsfjordbrua

I desember 2013 opna Dalsfjordbrua. Den bitt saman kommunane Askvoll og Fjaler. Det har vore ein lang kamp for bruforkjemparane for å få dette til. Det var ein gledens dag då snora vart klipt 14. desember. 

Les mer